Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vot pro-european în Republica Moldova. Parlamentul a aprobat rezoluția adoptată la Adunarea „Moldova Europeană”

Parlamentul Republicii Moldova susține rezoluția adoptată duminică în cadrul Adunării „Moldova Europeană”. 55 de deputați din 101, câși sunt în legislativul de la Chișinău, au aprobat documentul care prevede că integrarea Moldovei în Uniunea Europeană este prioritate națională.

Opoziția, formată din partide pro-ruse, nu a susținut proiectul și a părăsit sala în timpul votului.

Duminică, peste 70 de mii de moldoveni s-au adunat în centrul Chișinăului pentru a-și manifesta dorința ca Republica Moldova să continue parcursul european.

Moldova a solicitat aderarea la Uniunea Europeană la 3 martie 2022, în aceeași zi cu Georgia și la trei zile după Ucraina. Președinta Maia Sandu a anunțat că obiectivul ar putea fi atins în șapte ani. Adică Republica Moldova ar putea deveni un stat european până în 2030.

Adunarea cu genericul "Moldova s-a desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului. Mitingul s-a dorit a fi unul dintre cele mai mari evenimente politice cu participarea populației, care să influențeze vectorul de dezvoltare a țării, dar și să accelereze procesul de desprindere a Republicii Moldova de spațiul de influență rus, menținut de Moscova și după destrămarea URSS.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE