Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Oferte last minute pe litoralul românesc. Unii hotelieri au scăzut prețurile pentru o cameră, de la 600, la 341 de lei

Este vârf de sezon estival, dar multe camere de pe litoralul românesc au rămas goale, se plâng hotelierii. În speranța că vor atrage mai mulți clienți, au scos pe piață oferte last minute, în care prețul cazării este mai mic cu 40% decât până acum. Numărul turiștilor cazați în stațiuni a scăzut în luna iulie chiar și cu 10 procente, față de anul trecut.

Pe litoral, gradul de ocupare este acum mai mic de 90%, iar numărul turiștilor care și-au rezervat sejururi în perioada următoare continuă să scadă. Hotelierii s-au hotărât să pună în vânzare pachete noi, mai atractive decât până acum.

Ionuț Nedea, director agenție de turism: În unele situații sunt și prețuri mai mici decât anul trecut, dar, în general, sunt prețuri mai mici față de cele cu care porniseră hotelierii pentru vârful de sezon, cele pe care le anunțaseră. Sunt scăderi punctuale, în special pe destinațiile și pe hotelurile care s-au poziționat cu un preț mai mare la început. Și-au dat seama că nu pot vinde la acel preț în contextul actual și atunci sunt nevoiți să facă reduceri.

Iulian Tenie, proprietar hotel: Ca urmare a ofertelor pe care le-am lansat, gradul de ocupare va ajunge la nivelul anului trecut, cel puțin pentru luna august. În acest moment, reducerea este de la 600 de lei, la 341 de lei, prețul pentru o cameră standard, o reducere importantă.

Pentru această familie cu 3 copii din Târgu Mureș, reducerea la cazare a fost de câteva mii de lei, chiar dacă rezervarea a fost făcută pe ultima sută de metri.

Turist: De la 9.600 la 6.400 e o diferență. 4 nopți, 5 persoane.

Hotelierii au mai făcut o concesie - au redus și durata sejurul minim

Roxana Taiss, administrator hotel: Am redus foarte mult pe discount la pachete, sejurul minim s-a redus de la 5 nopți la 3 nopți și atunci am venit cu reducere pe tot pachetul de la 20% la 30%. Sunt gratuități pentru toți copiii de până în 14 ani. Achiziționezi mic dejun și primești all inclusive.

Turist: Am plătit 3.800 de lei pentru 4 nopți, cu all inclusive, 2 adulți și un copilaș. În comparație cu alți ani, au crescut prețurile de la an la an, dar nu și condițiile, și nu vorbim doar de cazare, ci si de condițiile de pe plaja care sunt destul de joase, față de alte țări.

În acest moment, la agențiile de turism, o cameră dublă la un hotel din Mamaia pornește de la 340 de lei la 3 stele, fără mic dejun, 318 în Eforie Nord și 208 lei în Neptun. La 4 stele, în Venus, ajunge până la 1.071 de lei pe noapte, ultra all inclusive. Hotelierii spun că prețurile vor scădea după 15 august. Ca anul trecut, turiștii vor plăti cel mai puțin în septembrie, când începe programul Litoralul pentru toți, iar un sejur de 7 nopți va costa cam cât se plătește pentru o noapte de cazare, în plin sezon.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE