Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sania de vară de la Cheile Grădiștei, o nouă atracție pentru turiști. Cât costă o cursă pe pista de bob

Turiștii care vin la munte să se răcorească au parte de o nouă atracție. La Cheile Grădiștei s-a deschis cea mai recentă pistă de bob din țară. Sania de vară este căutată de sute de turiști în fiecare zi, dornici de adrenalină. În plus, peisajul ce te înconjoară îți taie de-a dreptul răsuflarea.

Persoane de toate vârstele experimentează această atracție în cea mai mare siguranță posibilă. Cea mai recentă sanie de vară s-a deschis recent la Cheile Grădiștei, lângă Bran.

Alpin Coasterul are aproximativ un kilometru, iar fiecare sanie ar putea să ajungă la o viteză de aproximativ 40 de kilometri pe oră. Totul se întâmplă însă în condiții de siguranță, iar persoanele care se află în sanie sunt cuplate cu centuri de siguranță.

Care sunt tarifele

O cursă costă 40 de lei pentru adulți și 30 de lei pentru copii, dar sutele de turiști care experimentează zilnic caruselul, spun că o singură tură nu este suficientă.

Turist: Super experiență. Îmi tremură puțin mâinile și picioarele, dar a fost o experiență super.

Turist: Un traseu foarte frumos, curbe multe, priveliște frumoasă, chiar merită.

Turist: Super, super, foarte frumos. Cu toată viteza înainte, nu am frânat chiar deloc. Am mers cu toată viteza înainte.  

Vasile Răduțoiu – instructor sanie de vară: Este destul de aglomerat, avem în jur de 600-700 de persoane pe zi. Pentru lume este o atracție, deoarece au peisajul superb, fiind în spate Piatra Craiului, iar în față Munții Bucegi.

Și în Poiana Brașov se construiește o sanie de vară, iar lucrările de amenajare încep în perioada imediat următoare.

Cea mai lungă sanie de vară din România este la Toplița, în județul Harghita, și a devenit rapid o atracție națională.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE