Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Peșterile, refugiul pentru caniculă. Cele mai căutate locuri de către turiști, în perioada verii

În timp ce românii din sudul și sud-estul țării suferă, din cauza temperaturilor extrem de ridicate, la munte localnicii și turiștii se ascund în oaze de răcoare, unde temperatura nu depășește 10 grade Celsius.

Un astfel de loc este Peștera Valea Cetății de la Râșnov, vizitată zilnic de sute de persoane. Peștera are aproape un kilometru lungime și a fost descoperită în 1949, când se putea intra doar târâș.

Dacă temperatura de afară poate să ajungă și la 35-37 de grade Celsius pe parcursul zilei, la intrarea în peșteră nu sunt mai mult de 15-20 de grade Celsius, iar pe măsură ce intrăm în peșteră și înaintăm vom vedea că scade temperatura și ajunge chiar până la 8-10 grade.

Din 2010 caverna a fost modernizată și permite turiștilor să se bucure de minunile naturii.

Turist: Este foarte răcoare aici. Brașovul este minunat, că este mai răcoare în tot orașul, dar aici este foarte bine.

Turist: Eu sunt din Galați venită și față de acolo… Astăzi sunt anunțate 40 de grade la Galați. Da, știu, este foarte cald la noi acolo, dar aici e aerul curat.

E un fel de frigider natural, adică stai foarte bine acolo.

Daniela Badalachi, ghid Peștera Valea Cetății: Este foarte vizitată pentru această perioadă, aproximativ 200 de persoane pe zi, cel puțin.

Peștera are un sistem de iluminat unic, cu led, tocmai în ideea de nu deranja ecosistemul și coloniile de lilieci care și-au făcut casă aici. Sala Mare este uimitoare prin frumusețea naturală, prin decorul splendid la care natura a lucrat sute de ani.

Turul prin Peștera Valea Cetății durează 20 de minute.

Un bilet pentru adulți costă 20 de lei, iar pentru copiii între 3 și 14 ani: 10 lei. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE