Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Compania americană Space Perspective plănuiește să trimită turiști în cosmos în baloane uriașe cu hidrogen și a dezvăluit cum vor arăta interioarele capsulelor sale.

Într-o perioadă în care industria turismului spațial este în creștere, compania speră să intre pe piață în 2024. Au fost deja vândute peste 600 de bilete, relatează Euronews.

Cum arată baloanele în interior?

Ferestre mari, înalte, scaune moi, tonuri de mov și lumină slabă - aceasta este atmosfera descrisă în ilustrațiile de până acum. Balonul include și un bar, rețea WiFi, dar și peisaje uimitoare, care pot fi văzute inclusiv din toalete.

Călătoria, care costă 125.000 de dolari (n.r. 114.000 de euro) de persoană, poate transporta opt pasageri și un pilot la 30 de kilometri depărtare de Pământ. La această altitudine nu există imponderabilitate. ”Am vrut să găsim o modalitate de a schimba cu adevărat percepția oamenilor referitoare la călătoriile în spațiu. Baloanele ne permit să ducem oamenii în spațiu fără probleme și într-o modalitate confortabiăl”, a declarat Jane Poynter, co-fondator al companiei, pentru AFP.

Centurile de siguranță trebuie să fie folosite în primele și ultimele minute ale călătoriei.

Când vor decola baloanele?

Primul balon, de dimensiunea unui stadion de fotbal, va pleca din Florida, SUA. Se va ridica timp de două ore, se va menține la o altitudine de 30 de kilometri pentru aceeași perioadă de timp și apoi va începe o coborâre, care va avea aceeași durată.

Cel mai important, nu vor exista emisii de gaze cu efect de seră asociate călătoriei, una dintre principalele critici la adresa sectorului turismului spațial, susține compania. Space Perspective spune că va lua hidrogenul din surse regenerabile pentru a alimenta nava.

Space Perspective a mai adăugat că a planificat 25 de zboruri în primul an și toate biletele au fost deja rezervate.

„Există atât de multă cerere, încât piața va fi limitată doar de capacitatea industriei de a satisface această cerere în anii următori”, a mai spus Jane Poynter.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE