Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dronele vor popula cerul Europei în viitor. Ce măsuri a luat Spania pentru a evita accidentele aviatice

Dronele electrice nu vor dispărea prea curând. De fapt, acestea vor deveni din ce în ce mai prezente în viitor.

Potrivit estimărilor Single European Sky ATM Research (SESAR), care are ca rol modernizarea managementului traficului aerian, până în 2050 pe cerul Europei ar putea zbura aproape 7,5 milioane de drone personale și comerciale.

Pentru a se pregăti pentru această nouă realitate, cercetătorii din Spania testează un nou sistem care ar trebui să împiedice ciocnirea dronelor.

Proiectul Bubble a reunit cercetători din mediul academic și din instituții europene cu scopul de a dezvolta un așa-numit sistem de management de separație pentru aeronavele fără pilot, numite și drone (UAS).

Israel Quintanilla, profesor de inginerie aerospațială la Universitatea Politehnica din Valencia și lider de comunicații pentru proiectul Bubble, a explicat în ce constă proiectul.

”Ceea ce face Bubbles este să genereze bule de securitate în jurul fiecărei drone, pe baza unor algoritmi care calculează riscul de coliziune în timp real. Dacă există un astfel de risc, platforma este chiar capabilă să propună piloților manevre, ținând cont de poziția acestora”, a explicat profesorul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE