Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

O firmă din Turcia va construi ultimul dintre cele 13 loturi ale Autostrăzii Ploieşti-Buzău. Banii, alocați din PNRR

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Constructorul ultimului dintre cele 13 loturi ale Autostrăzii Ploieşti-Buzău a fost desemnat luni, după ce Curtea de Apel București a respins contestația și au fost reevaluate ofertele. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că firma din Turcia care a câștigat contractul va avea la dispoziție un an și opt luni pentru a construi tronsonul de aproape 14 kilometri.

"A fost desemnat astăzi constructorul ultimului dintre cele 13 loturi ale A7 (finanţate prin PNRR)! După reevaluarea ofertelor şi după respingerea contestației de către Curtea de Apel Bucureşti, CNAIR a desemnat câştigătorul contractului pentru Lotul 3 (Pietroasele-Municipiul Buzău) al Autostrăzii Ploieşti-Buzău (secţiune a A7).

După semnarea contractului, constructorul turc va avea la dispoziţie 1,15 miliarde de lei (fără TVA) şi 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor şi deschiderea circulaţiei pe cei 13,9 km", a scris Grindeanu pe Facebook.

Pe acest lot urmează să fie construite inclusiv 8 poduri şi un pasaj cu lungimea de 1,26 km.

Distribuie

Taguri