Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O elevă de nota 10 din Arad a ținut un discurs impresionant la final de liceu. Ce spune în mesajul care a devenit viral în câteva ore

O elevă exemplară din România a ținut un discurs atât de puternic la final de liceu încât mesajul ei a ajuns la peste un milion de oameni în câteva ore.

Video viral cu eleva model din Arad care critică școala

Iulia Coțuba, șefă de promoție a Colegiului Mihai Viteazu din Ineu, județul Arad, a vorbit din perspectiva propriei experiențe și a criticat sistemul de învățământ din România.

Eleva din Arad le-a mărturisit tuturor că școala a ajuns o sursă de dezamăgire pentru elevi deși ar trebui să-i inspire.

Întregul discurs a fost filmat și publicat pe rețelele de socializare, unde s-a viralizat în scurt timp.

Iulia Coțuba: „Astăzi, vreau să împărtășesc cu dumneavoastră o perspectivă diferită asupra anilor de liceu. Poate că nu e discursul clasic de mulțumire și celebrare, dar este unul sincer și reflectă în mod real experiențele mele. Am petrecut ani de zile învățând pentru note și validare academică și am realizat abia acum cât timp am pierdut. Am dobândit doar cunoștințe, nu și valori, pentru că asta înseamnă, din păcate, școala.

Școala a devenit o sursă de frustrare și dezamăgire pentru mulți dintre noi, ne-am simțit deseori în imposibilitatea de a ne exprima punctul de vedere, de a gândi diferit sau de a fi autentici”, a spus eleva, în mesajul ei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE