Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elev din Tulcea, prins că vindea canabis la școală. Tânărul și complicele său au fost arestați pentru 30 de zile

Un elev din Tulcea a fost prins că le vindea canabis colegilor de școală și a fost reținut chiar de Ziua Copilului, și arestat ulterior.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au făcut percheziții domiciliare și au găsit acolo plante și semințe de cannabis, diverse obiecte folosite în consumul de droguri, dar și țigarete confecționate artizanal.

Tânărul și un alt suspect ar fi fost implicați în vânzarea de stupefiante de risc către diverși consumatori, inclusiv elevi din județul Tulcea, încă din decembrie 2023. Sumele cerute în schimb variau între 180 și 300 de lei.

Elevul și complicele său au fost arestați pentru 30 de zile. Ei sunt cercetați pentru trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Cazul vine în contextul în care în spațiul public din România se vorbește despre necestitatea modificării legislației astfel încât adevărați traficanți de droguri să ajungă după gratii, iar cei de pe lanțul de distribuție să beneficieze de consiliere și tratament.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE