Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O echipă de elevi din București, câștigătoarea unui concurs european. Elevii vor fi premiați la Bruxelles

Echipa, formată din șapte elevi de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, a câștigat concursul european Imagine EU. Competiția i-a invitat pe tinerii europeni să propună idei concrete pentru a face Uniunea Europeană un loc mai bun în care să trăiască și care să le aducă beneficii cetățenilor.

Peste 400 de echipe au participat și au trimis un videoclip. Juriul a ales trei echipe câștigătoare, inclusiv echipa României, ICHB salută EPAS. Celelalte două echipe sunt din Italia și Franța.

Elevii din București au propus crearea unui mediu în care tinerii să poată discuta despre ce înseamnă Uniunea Europeană, cum funcționează politicile acesteia și care este impactul lor în viața europenilor.

Proiectul, intitulat rEUniON Debate Club Platform, propune introducerea unor cluburi de dezbateri în licee și crearea unei platforme de dezbateri, la care să aibă acces toți elevii de liceu europeni.

Ideea a convins juriul format din 16 reprezentanti ai Comisiei Europene, iar echipa a fost invitată la Bruxelles pentru a ridica premiul, oferit de către Vera Jourová, vicepreședintele Comisiei Europene.

Cei 7 liceeni câștigători sunt Andrei Mareș, Hanna Dîrmon, Andrei Vasile, Roberta Sanda, Bianca Boncu, Andrei Călina și Ionuț Corduneanu, sub coordonarea profesoarei Cătălina Georgescu, de la Liceul Internațional de Informatică din București.

"Credem că numai printr-o bună comunicare internațională între elevii liceeni, curând adulți cu putere decizională, putem să înțelegem sensul real al unor cuvinte și expresii precum libertate de exprimare, unitate și pace și să evităm <<să trăim>> frica, dezechilibrul sau războiul", spune profesoara de la ICHB.

La Bruxelles, elevii vor avea ocazia să se întâlnească și cu reprezentanți ai instituțiilor europene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE