Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Câte medalii au obținut elevii români, vara aceasta, la olimpiadele internaționale. 13 sunt de aur

Elevii români au obținut în total 27 de medalii la olimpiadele internaționale din vara aceasta, dintre care 13 sunt medalii de aur. Acesta este bilanțul de până acum al performanței tinerilor care au participat la olimpiadele internaționale.

Elevii români care fac excelență în educație au printre cele mai bune rezultate din lume la olimpiadele internaționale. Spre exemplu, la ultimul concurs care a avut loc, Olimpiada Internațională de Informatică, elevii români au obținut în total 4 medalii, una de aur, două de argint și una de bronz.

La Olimpiada Internațională de Germană, România a înregistrat chiar o premieră, luând pentru prima dată medalia de aur. Succesul îi aparține Teodorei Strugariu.

La Olimpiada Internațională de Lingvistică, elevii români au luat în total 3 medalii, una de aur, una de argint și una de bronz.

De asemenea, la Olimpiada Internațională de Geografie, unde elevii au participat online, tinerii români au cucerit 4 medalii, două de aur, una de argint și una de bronz.

Echipa României a obținut locul 2 la nivel mondial la Olimpiada Internațională de Fizică. Elevii au luat 5 medalii, dintre care 4 de aur și una de argint. Aceasta este și olimpiada la care România a obținut cele mai multe medalii de aur anul acesta.

La Olimpiada Internațională de Matematică, lotul olimpic al României a obținut primul loc între țările europene care au participat. Elevii au luat 6 medalii, 2 de aur și 4 de argint.

Nu în ultimul rând, la Olimpiada Internațională de Chimie, care s-a desfășurat online, elevii români au cucerit 4 medalii, două de aur, una de argint și una de bronz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE