Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ImagineEU. O echipă de elevi din București participă la un concurs pentru îmbunătățirea vieții în Uniunea Europeană

O echipă formată din șapte elevi de la "Liceul Teoretic Internațional de Informatică" din București participă la un concurs european. ImagineEU în invită pe tinerii europeni să propună idei concrete pentru a face Uniunea Europeană un loc mai bun în care să trăiască și care să le aducă beneficii cetățenilor.

În echipe formate din șapte elevi, tinerilor li s-a cerut să propună aceste idei într-un scurt videoclip.

Elevii din București au propus crearea unui mediu în care tinerii să poată discuta despre ce înseamnă Uniunea Europeană, cum funcționează politicile acesteia și care este impactul lor în viața europenilor. Proiectul, intitulat rEUniON Debate Club Platform, propune introducerea unor cluburi de dezbateri în licee și crearea unei platforme de dezbateri, la care să aibă acces toți elevii de liceu europeni.

Proiectul elevilor din București poate fi votat până pe 28 ianuarie 2024, la acest link. Câștigătorii vor fi desemnați de juriul de experți ECI (Eurppean Citizens' Initiative) și în funcție de voturile primite.

Cele trei echipe alese de juriu vor câștiga o excursie la Bruxelles, inima Uniunii Europene, în luna martie, unde vor avea ocazie să se întâlnească cu reprezentanți ai instituțiilor europene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE