Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O bază militară din Transnistria a fost lovită de o dronă

Transnistria, regiunea separatistă pro-rusă din Republica Moldova, a anunţat vineri că o dronă explozivă a lovit o staţie radar a uneia dintre bazele sale militare, fără a provoca victime şi nici pagube semnificative, la trei săptămâni după un incident similar, transmite AFP.

"Astăzi, la ora 14:35, o dronă kamikaze a atacat baza militară a Ministerului Apărării al Republicii moldoveneşti Transnistria, în districtul Rîbniţa, la şase kilometri de frontiera cu Ucraina", a declarat într-un comunicat ministerul securităţii statului din republica autoproclamată, fără a acuza clar Kievul pentru acest atac.

"Ţinta a fost o staţie radar care a suferit pagube minore, nu sunt victime. O echipă de anchetatori lucrează la faţa locului", adaugă sursa citată.

Rusia menține aproximativ 1.500 de militari în Transnistria

Pe 17 martie, Transnistria a afirmat că o dronă explozivă lansată de Ucraina a lovit o bază militară în capitala sa, Tiraspol, acuzaţii respinse de Republica Moldova, care le-a considerat ca fiind o tentativă de a provoca "panică".

De partea sa, Kievul a acuzat atunci Moscova că a fost la originea "unei provocări în Transnistria printr-un atac cu dronă kamikaze".

Rusia menţine în Transnistria un contingent de circa 1.500 de soldaţi într-o misiune declarată de menţinere a păcii, după războiul din anul 1992, şi controlează depozitul de muniţii de la Cobasna, unde sunt depozitate circa 20.000 de tone de muniţii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE