Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noul val COVID lovește în bătrâni și copii. Medicii recomandă a patra doză de vaccin

Crește din nou numărul de infectări în România. Aproape 12 mii de cazuri în 24 de ore au fost confirmate la ultima raportare, iar 38 de oameni au pierdut lupta cu virusul. Sunt numere pe care nu le-am mai văzut din luna martie.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că o nouă variantă de vaccin anti-COVID va ajunge în România, cel mai probabil, în luna octombrie.

38 de persoane infectate cu COVID-19 și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore în țara noastră. Printre ele se află și o fetiță de un an și 2 luni din Mehedinți care nu suferea și de alte afecțiuni.

„În spital se vede mai degrabă cu o boală a extremelor - cei foarte mici și cei foarte în vârstă. Acest virus cumva se specializează spre a progresa spre persoanele cele mai puțin imunocompetente, adică cele care au sistemul imunitar fie încă în formare și nu suficient de competent, fie sistemul imun este comproimis de vârstă. Deci aceste categorii ar trebui să fie cel mai bine protejate. ”, a declarat dr. Octavian Jurma.

Deși susțin că această variantă a virusului nu este la fel de violentă ca tulpinile precedente, specialiștii cred că vaccinarea este foarte importantă în continuare.

Ce măsuri sunt necesare pentru a putea preveni noul val COVID

„Chiar și două doze, adică e bine să ai a treia doză, acum în toamna cred că e necesar să ai a patra doză, va fi necesara pentru cei peste 60 de ani. Deci acolo este problema noastra în România. Nu știu câți pot să facă a 4-a doza pentru că mulți nu o au pe a 3-a doză.”, a declarat Mircea Iliescu, cercetător Cambridge.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, crede că la jumătatea lunii august numărul cazurilor de COVID se va stabiliza, dar dar nu exclude existența unui nou val de COVID. În plus, ministrul dă asigurări că românii vor avea acces la o variantă nouă de vaccin.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă în continuare purtarea măștii de protecție pentru prevenirea infectarii cu COVID-19.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE