Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noul plan ''REPowerEu'' va fi trimis la CE la finalul lunii august: 600 de milioane de euro, alocaţi pentru panouri solare şi baterii pentru stocarea energiei

Guvernul va trimite noul plan "REPowerEu" are o valoare totală de 1,4 miliarde de euro și va fi trimis la Comisia Europeană până la finalul lunii august.

Programul se va axa pe proiecte dedicate direct românilor 600 de milioane de euro urmând să fie alocaţi pentru achiziţii de panouri solare şi baterii pentru stocarea energiei, iar alte 500 de milioane de euro pentru eficientizarea energetică a locuinţelor, a anunţat, joi, prim-ministrul Marcel Ciolacu.

"1,1 miliarde de euro pentru români pentru panouri fotovoltaice şi eficientizarea energetică a locuinţelor! Noul plan "REPowerEu", în valoare totală de 1,4 miliarde de euro, pe care îl vom trimite la Comisia Europeană până la sfârşitul lunii august va fi axat pe programe dedicate direct românilor!

Concret, vor fi peste 600 de milioane de euro pentru achiziţii de panouri solare şi baterii pentru stocare a energiei. Aproximativ 60 de mii de gospodării vor putea accesa acest program, iar valoarea fiecărui grant va fi de aproximativ 10 mii de euro cumulat. În paralel, alţii 500 de milioane de euro vor merge pentru amenajarea locuinţelor în vederea reducerii consumului de energie şi implicit a facturilor cu până la 30%. Iar o pondere semnificativă dintre aceşti bani va fi alocată ţintit către populaţia vulnerabilă şi cei din mediul rural", a scris Ciolacu, pe Facebook.

Premierul şi-a exprimat convingerea că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene va obţine la Bruxelles aprobarea planului asumat de România.

"Asta înseamnă să faci un plan în care să ţii cont de necesităţile oamenilor şi nu de interese personale sau de grup aşa cum s-a întâmplat în trecut atunci când acest plan a fost respins de Comisie! Şi am încredere că ministrul Fondurilor Europene va obţine la Bruxelles ceea ce trebuie pentru români şi pentru România", a transmis Ciolacu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE