Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Violență sexuală, teroare psihică și control permanent asupra presupuselor victime. BBC publică detalii uluitoare din dosarul fraților Tate

BBC susține că jurnaliștii săi au identificat, în dosarul alcătuit de procurorii români, detalii care "ar lăsa de înțeles" că Andrew Tate ar fi forțat femei să întrețină relații sexuale.

DISCLAIMER: Atenție, urmează detalii și informații care vă pot afecta emoțional!

Rezumatul dosarului, care conține sute de pagini de mărturii și transcrieri, include și o acuzație de violență sexuală, în urma căreia o tânără s-a ales cu răni la ochi și sâni. De asemenea, susține BBC, din ceea ce par transcrieri ale unor mesaje audio, rezultă că Tristan Tate folosește violența verbală în discuțiile pe care le are cu presupusele victime, amenințând că le "va transformare în sclave pe aceste cățele!" (n.r. în traducerea BBC, "slave these bitches").

BBC își asumă responsabilitatea de a nu fi putut confirma proveniența acestor mesaje și nici dacă sunt transcrieri directe ori există înregistrări, printre informațiile adunate de procurori. De asemenea, interpretarea jurnaliștilor ar putea suferi pe alocuri: replicile și convorbirile consemnate la dosar și la care fac referință au fost, evident, rostite în limba engleză, preluate și transcrise în română, traduse apoi, din nou, în engleză și publicate online de postul britanic.

Andrew și Tristan Tate sunt judecați în România pentru trafic de persoane și constituirea unui grup infracțional organizat împreună cu alți doi inculpați. Andrew Tate se confruntă, de asemenea, cu o acuzație de viol.

Andrew Tate, acuzat de violență sexuală

Dosarul conține relatări detaliate cu privire la presupusele violențe ale lui Andrew Tate.=

O tânără povestește că acesta i-ar fi cerut să rămână doar în pantofi, apoi "ar fi pălmuit-o peste față". Presupusa victimă susține că nu a putut să-l respingă pe Andrew Tate, deoarece era imobilizată în timpul actului sexual. În același timp, Tate ar fi amenințat-o că "o va lăsa însărcinată și că o va închide într-o casă.", scrie BBC.

Potrivit rechizitoriului văzut de jurnaliștii britanici, femeia ”plângea și era speriată pentru că ea credea că Andrew Tate era capabil de orice”.

Într-un interviu acordat BBC, la începutul acestui an, Andrew Tate a negat cu tărie că ar fi exploatat sau manipulat vreo femeie, spunând că ”nu a făcut rău nimănui” și că dosarul împotriva sa a fost ”complet fabricat”.

De asemenea, în repetate rânduri, s-a plâns că că mass-media și alte persoane scot din context anumite comentarii ale sale și le pun cap la cap într-un mod care nu reflectă realitatea.

Cum erau recrutate presupusele victime

În iunie, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate din România i-a acuzat oficial pe frații Tate, împreună cu două românce, de trafic de persoane și de constituirea unui grup infracțional organizat.

Prezent la tribunal pentru punerea sub acuzare, Andrew Tate a declarat că nu sunt ”primii bărbați înstăriți care sunt atacați pe nedrept” și că așteaptă cu nerăbdare să fie găsit nevinovat.

La începutul acestei veri, procurorii români au dat detalii despre presupusul mod de operare al fraților Tate. Aceștia și-ar fi recrutat presupusele victime, inducându-le în eroare cu privire la intențiile lor romantice, înainte de a le transporta pe femei într-o casă de la periferia Bucureștiului Aici, victimele ar fi fost exploatate sexual și forțate să producă conținut pornografic prin violență fizică și constrângere psihică. Fetele ar fi fost, chiar, obligate să îşi facă tatuaje cu mesajul "owned by Tate".

Anchetatorii au identificat şapte victime în acest caz, însă doar trei s-au constituit părţi civile în dosar.

Victimele erau ”amendate”, dacă nu îi ascultau pe frații Tate

Dosarul răsfoit de jurnaliștii BBC ar include mai multe mărturii ale unor presupuse victime.

Veniturile pe care acestea le-ar fi obținut din activitatea online ar fi fost controlate permanent de cei doi frați Tate. Tot ei adminstrau conturi și parole.

”Nu vreau ca ele să aibă parolele, nu vreau ca ele să aibă nimic. Nu vreau să le spun că au OnlyFans, vreau ca banii ăia să fie folosiți de mine și de tine...”. ar fi spus, într-o înregistrare, conform BBC, Tristan Tate.

Georgiana Naghel, una dintre româncele considerate complice, le plătea, lunar, pe tinerele care postau conținut pe platforma OnlyFans, scrie BBC, citând din informațiile din dosar. Nu apar detalii despre veniturile obținute.

În schimb, în cazul clipurilor de pe Tik Tok, rezultă că cel puțin jumătate dintre încasări ar fi fost oprite de frații Tate.

Conform BBC, victimele au povestit că au fost obiligate să producă conținut specific după un program strict, sub amenințarea abuzurilor verbale și fizice. Dosarul ar face referire la amenințări prin mesaje text, trimise, presupun procurorii, de Georgiana Naghel. Aceasta se și confruntă, de altfel, cu o acuzație de agresiune fizică asupra uneia dintre victime - pe care o neagă.

Se pare că cei doi frați, prin intermediul complicilor, ar fi aplicat ”amenzi” femeilor, dacă acestea făceau ”gesturi interzise” în timp ce erau LIVE. Cum ar fi să plângă sau să se șteargă la nas, dar și dacă stăteau în pauză prea mult timp.

Avocatul româncelor cercetate a declarat că acestea neagă acuzațiile, nesusținute cu dovezi, și că așteaptă ca instanța să decidă asupra nevinovăției lor.

Într-o altă parte a transcrierii, Tristan ar spune că își dorește ca femeile să muncească încontinuu și chiar să le transforme în ”sclave”.

Varianta fraților Tate

Frații Tate și cele considerate complicele lor au declarat, nu o dată, că toate aceste acuzații sunt doar rezultatul invidei pe care au atras-o, prin activitatea și veniturile lor.

În urma publicării articolului, BBC a cerut un punct de vedere reprezentanților acestora.

O purtătoare de cuvânt le-a transmis, printr-o declarație, că Andrew și Tristan neagă cu vehemență acuzațiile grave la adresa lor. Mai mult, a acuzat postul britanic de lipsă de imparțialitate, precizând că există ”dovezi substanțiale care indică nevinovăția lor”, fără a da detalii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE