Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ninsori în mai multe zone din țară. Autoritățile au intervenit pentru curăţarea carosabilului

Mai multe zone din țară au fost acoperite marți dimineață de ninsoare. Centrul Infotrafic a anunțat că drumarii au intervenit pentru curățarea carosabilului.

Restricțiile de trafic nu au fost impuse, însă pe traseu se recomandă prudenţă, transmite Agerpres.

”Sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare, carosabilul fiind umed şi temperaturile negative, pe mai multe artere rutiere din judeţele Covasna, Gorj, Maramureş şi Prahova.

Nu sunt impuse restricţii de trafic şi se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire”, a transmis, marţi, Centrul Infotrafic.

Mai mult decât atât, pe autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti-Ploieşti se circulă preponderent pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună, temperaturi negative şi valori normale de trafic.

”Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale şi să folosească luminile de ceaţă dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, au mai transmis poliţiştii.

Avertizarea transmisă de ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis o avertizare de răcire accentuată – îngheț la sol și brumă, în intervalul 28 martie, ora 10.00 – 30 martie, ora 09.00.

În intervalul menționat vremea va fi rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative, astfel încât se vor încadra în general între -10 și 0 grade și se va produce brumă sau îngheț la sol.

De altfel, un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului și viscol puternic valabil până pe 28 martie, ora 23.00, se desfășoară în zona Carpaților Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1500 m.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini mai mari de 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120...140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE