Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vremea se răcește săptămâna viitoare, în toată țara. Vor fi ploi abundente și vânt puternic, în anumite zone

Vremea se răcește săptămâna viitoare, iar local vor fi zile cu ploi abundente și vânt puternic.

La munte va ninge, dar câțiva fulgi vor apărea trecător și în unele zone mai joase din nordul, centrul și nord-estul țării.

Temperaturile minime vor atinge chiar și -2 grade în Capitală

”Răcirea va surveni în toate zonele țării începând din cursul zilei de luni, astăzi și mâine valori ceva mai scăzute vor fi pe partea de vest, nord-vest a țării, însă acestea vor fi apropiate de normele perioadei.

Răcirea considerabilă va surveni pe parcursul zilei de luni, va continua și marți. Din datele pe care le avem în momentul de față, se pare ca noaptea de marți spre miercuri va fi cea mai rece din săptămâna care urmează.

La nivel termic, pe parcursul zilei de marți vom înregistra maxime cuprinse în general între 3-12 grade Celsius, iar în noaptea de marți spre miercuri, temperaturile vor fi negative, în toate zonele țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice unde ne așteptăm ca temperaturile să coboare la -8 sau -9 grade.

Chiar și în Capitală minimele vor scădea la -1 grad, -2 grade, iar pe timpul zilei de marți maximele în zona Capitalei vor fi la 7-8 grade.”, a declarat pentru Euronews, meteorologul de serviciu Oana Păduraru.

"În sudul și în estul teritoriului, vremea se va menține deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie (cu excepția litoralului, unde vremea va fi răcoroasă), cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și, mai ales seara și noaptea, va ploua local. Ploile vor avea și caracter de aversă și pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. La munte, la altitudini mari, în a doua parte a intervalului vor fi și ninsori, lapoviță și măzăriche. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și vor fi condiții de grindină”, anunță ANM.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE