Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum va fi vremea în următoarea săptămână: temperaturi mai ridicate față de cele normale

Un val de frig va cuprinde toate regiunile din România. Sunt anunțate ploi, iar la munte chiar ninsori. Cu toate astea, potrivit meteorologilor, mase de aer cald sunt aduse din nordul Africii, iar de joi vom avea și 25 de grade.

Mihai Huștiu, meteorolog ANM: "De astăzi vom intra într-un proces de încălzire. Temperaturi azi de 17-18 în partea de vest a țării, 16 grade în Capitală. Mai rece în zona de Deltă, unde sunt estimate 9-10 grade.

Săptămâna viitoare vom vorbi de o vreme mai caldă față de normal. Luni, marți și miercuri avem temperaturi ce urcă până la 20-21 de grade în partea sudică a țării. Încălzirea pare să se mențină și joi și vineri, când am putea avea temperaturi maxime de 23-24 de grade, 25 în zonele sudice.

Avem parte și de ploi slabe de scurtă durată, luni și marti, în vestul, centrul și nordul țării. Ploi mai serioase așteptăm spre finalul săptămânii, sâmbătă și duminică.

Urmează o săptămână cu temperaturi mai ridicate față de normal. Sunt temperaturi cu 8-10 grade mai mari față de normal în această perioadă, când temperaturile maxime nu ar trebui să depășească 15-16 grade."

Potrivit ANM și în următoarele săptămâni vor fi aceleași alternanțe termice, de la temperaturi ridicate, la temperaturi scăzute. După 26 martie se așteaptă o răcire a vremii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE