Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stațiunile de la mare se pregătesc de Paște. Care sunt ofertele pentru anul 2023

Deși litoralul nu e o destinație tradițională pentru aceste sărbători, sunt hoteluri care au deja rezervări pentru turiștii care vor să guste pasca, ouăle roșii și drobul la doi pași de nisip. Prețurile pentru un pachet de trei nopți ce cuprinde cazare pentru două persoane, mese tradiționale, surprize dulci pentru copii și bilete gratuite la delfinariu sunt cuprinse între 2.000 și 3700 de lei.

Doar 15% dintre hotelurile din stațiuni își deschid porțile de Paște pentru turiști. Cele mai multe oferă pachete all inclusive, cu program festiv și mese tradiționale. La acest hotel din stațiunea Mamaia, de exemplu, jumătate dintre camere au fost deja rezervate. 2570 de lei costă pachetul de 3 nopți de cazare pentru două persoane.

Elena Drăghici, manager hotel Mamaia: „Include toate mesele, surprize în cameră la check in pentru copii, acces la delfinariu și microrezervație. Pentru fiecare adult și copil ce se va caza, primire în noaptea de Înviere cu ouă roșii și pască, iar pentru prima zi de Paște dejun tradițional și o cină cu program artistic și divertisment pentru copii.”

Românii au rezervat sejururi all inclusive

Rezervări s-au făcut deja și la hotelurile cu piscină. La Eforie Nord, unde trei nopți de cazare all inclusive pronesc de la 1.079 de lei de persoană, cele mai multe locuri s-au vândut încă de acum două luni. Și la Mamaia hotelurile cu piscină sunt la mare căutare, iar multe dintre camere s-au rezervat deja. Pe lângă mic dejun și cină, turiștii au parte și de masa tradițională de Paște, acces gratuit la Spa, masaje de relaxare incluse dar și muzică live și piese de teatru pentru copii.

Costina Ciorbaru, manager hotel Mamaia: „3.700 de lei este costul pachetului pentru două nopți într-o cameră dublă, avem deja un grad de ocupare de peste 50%, însă mai multe rezervări așteptăm în perioada următoare.”

Agenții de turism spun că, de la an la an, numărul turiștilor care aleg să petreacă Paștele pe litoral crește, așa că este posibil ca pe viitor numărul hotelurilor care ies pe piață cu oferte pentru sărbătorile din primăvară să fie mai mare.

Crististian Bărhălescu, expert turism: „Românii sunt dornici de vacanțe, au venit la mare și în perioada aceasta se vede că mulți bucureșteni vin atunci când este cald și frumos măcar să mănânce o masă de peste la Eforie sau în Constanța la restaurantele cu specfic pescăresc dar trebuie să mergem mai puternic cu promovarea în țară pentru a atrage pe litoralul românesc mai mulți turiști doritori în perioada de extrasezon să vină să consume servicii turistice.”

Răzvan Chițan, hotelier: „Ne pregătim pentru Paște și 1 mai pentru că atunci este sold out și sperăm să-i prindem și de Paște pentru că marea este frumoasă în orice anotimp, ăsta este și norocul nostru cei care facem turism pe litoral că turiștii vin și primăvara și iarna și toamna.”

De departe cea mai bună oferă de pe litoral este priveliștea și liniștea pe care o oferă în această perioadă stațiunile de la mare. Bineînțeles că și vremea este un factor decisiv pentru ocuparea camerelor din unitpțile de cazare așa că hotelierii se așteaptă ca majoritatea rezervărilor să fie făcute cu doar câteva zile înainte de Paște.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE