Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primăvară, dar după 17 martie. Meteorologii spun că trecem mai întâi printr-un val de răcire

Ne apropiem de jumătatea lunii martie și temperaturile încă fluctuează. Am avut zile adevărate de primăvară, cu maxime care au ajuns și la 20 de grade Celsius, dar și zile în care părea că se întoarce iarna.

„Astăzi, o vreme frumoasă în toată țara, cu cer variabil. Doar unele înnorări în nord vestul și nordul țării. Maxime termice cuprinse între 6 și 14 grade și minime între -8 grade, în estul Transilvaniei la noapte și 8 grade în Dealurile de Vest”, spune meteorologul Radu Ilea.

Și marți, 14 martie, vremea se va menține în general frumoasă.

Meteorolog: „Se va încălzi, astfel încât maximele se vor încadra între 11 și 20 de grade, cu valori mai mici pe litoral și în deltă și minime între -2 și 8 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -8 grade”.

Din data de 15 martie vremea se va răci în toată țara

„Se va răci, mai ales în partea de vest și de nord a țării. Maximele termice se vor încadra între 7 și 17 grade și minimele între -3 și 6 grade. Această tendință de răcire va continua și pe data de 16, când vremea va continua să se răcească cu valori termice în timpul zilei sub mediile multianuale, adică maxime între 3 și 12 grade, iar minimele între -7 și 5 grade.

Din data de 17 martie valorile termice, mai ales în timpul zilei, vor crește ușor, iar vremea va deveni frumoasă, în majoritatea regiunilor”.

Estimările meteorologice nu anunță, deocamdată, episoade de viscol.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE