Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nopți cu îngheț în toată țara. Vremea se răcește brusc în următoarele zile

Meteorologii au emis noi avertizări de vreme rea. Până mâine sunt în vigoare mai multe coduri de viscol și ploi, iar vremea se va răci brusc în mare parte din țară.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis o avertizare de răcire accentuată – îngheț la sol și brumă, în intervalul 28 martie, ora 10.00 – 30 martie, ora 09.00.

În intervalul menționat vremea va fi rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative, astfel încât se vor încadra în general între -10 și 0 grade și se va produce brumă sau îngheț la sol.

De altfel, un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului și viscol puternic valabil până pe 28 martie, ora 23.00, se desfășoară în zona Carpaților Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1500 m.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini mai mari de 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120...140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

Maxime între 2-11 grade, în zilele următoare

”Așteptăm o răcire a vremii pentru zilele de azi și pentru zilele de mâine, răcire ce se va resimți atât pe parcursul zilelor cât și pe parcursul nopților. Dacă am fost obișnuiți cu răcirile acelea de 20-22 de grade, astăzi nu mai depășim 11-12 grade, doar pe aici prin sudul țării. În următoarele zile vor fi temperaturi maxime care se vor încadra între 2-11 grade. Iar minimele, pentru nopțile care urmează, vor fi preponderent negative, deci așteptăm temperaturi negative ca în toată țara.

Acestea vor scădea spre -10 grade, mai degrabă în depresiunile din Transilvania, fără să atingem valorile acestea cele mai scăzute, mare atenție însă că spre parcursul nopților, cu scăderea temperaturilor, să se producă brumă și îngheț la sol.

Dacă vorbim despre aspectul vântului într-adevăr, pe parcursul zilei de astăzi așteptăm intensificări ale vântului în toată țara, cu viteze de peste 50-75 km/h.”, a declarat Diana Giurgiu, meteorolog ANM.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE