Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicuşor Dan l-a demis pe șeful Poliţiei Locale Bucureşti, Daniel Răşică. Motivul: situația din zona retrocedată a Parcului IOR

Daniel Rășică, directorul general al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, a fost demis din funcţie de primarul general, Nicuşor Dan, a precizat biroul de presă al primăriei, conform Agerpres.

Daniel Răşică a fost numit la conducerea Poliţiei Locale în mandatul Gabrielei Firea.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că primarul general a semnat joi dispoziţia prin care Rășică a fost eliberat din funcție. Unul dintre motivele demiterii l-ar constitui faptul că nu au fost prevenite defrişările şi incendierile din zona retrocedată a Parcului IOR, au precizat surse din cadrul administraţiei, transmite Agerpres.

Referendum local pentru recuperarea zonei retrocedate din IOR

PNL Sector 3 face deja demersuri pentru organizarea unui referendum local în vederea recuperării zonei retrocedate din Parcul IOR.

Săptămâna trecută erau strânse peste 15.000 de semnături în sprijinul recuperării zonei de 11 hectare, care să rămână un spaţiu verde şi o zonă de recreere destinată bucureştenilor și nu numai.

„În fiecare zi se taie copaci. Ard zone importante din parc. Cred că e momentul să fim şi mai hotărâţi în demersul acesta”, a spus, printre altele, consilierul local PNL Sector 3 Cătălin Moldoveanu, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE