Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Primăria Capitalei va instala 50 de stații de încărcare pentru mașinile electrice. Zonele în care vor fi disponibile

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Primarul general Nicușor Dan a anunțat, joi, 50 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, cu câte două puncte de alimentare. Acestea vor fi instalate în 11 zone din București.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi proiectul de hotărâre privind studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul București”.

Unde vor fi instalate stațiile de încărcare pentru mașinile electrice

  • În Sectorul 1 vor fi amplasate 6 stații la Gara Băneasa (Esplanda Gării Băneasa și strada Tipografilor), una în zona parcării Piața Victoriei (spre Buzești), 6 la Expoziției (în zona World Trade Center), alte 6 la Nicolae Caranfil (strada Nicolae Caranfil).
  • În Sectorul 2, vor fi câte 6 amplasamente pe Chiristigiilor (strada Chiristigiilor), Bucur Obor (strada Halele Obor), Pantelimon 1S (șoseaua Morarilor – șoseaua Vergului).
  • În Sectorul 4 va fi o stație pe Văcărești (Calea Văcărești – Arhivele Statului, spre strada Mărțișor).
  • În Sectorul 5 vor fi amplasate 5 stații pe Bulevardul Unirii, 3 la Marriott (Calea 13 Septembrie – zona Piața Arsenalului).
  • Alte 4 stații vor fi pentru sectoarele 4 și 5 – pe Bd. Libertății – Splai Independenței – Piața Națiunile Unite.

Potrivit edilului Capitalei, valoarea totală a investiţiei se ridică la 17,9 milioane lei.

”Durata de realizare este de 15 luni, dintre care două luni pentru proiectare şi 13 luni pentru execuţie. Aceste stații se adaugă celor 40 pentru care suntem în curs de obținere a avizelor de amplasare”, a precizat primarul general Nicușor Dan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE