Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Nicușor Dan anunță că marile lucrări la liniile de tramvai încep în 2024. ”Avem restanţe mari”

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Primarul general Nicușor Dan a declarat că Bucureștiul are ”restanțe mari” în privința liniilor unice dedicate transportului în comun, motiv pentru care pe cei 50 de kilometri de linie de tramvai care vor fi modernizați vor circula și autobuzele.

”Avem restanţe mari la liniile unice, care să fie dedicate transportului public. În momentul în care o să modernizăm liniile de tramvai, pe aceşti 50 de kilometri, autobuzele vor circula împreună cu tramvaiele. (...)

Am scos în achiziţie publică în urmă cu vreo şase luni cei 50 de kilometri, s-au depus oferte pentru 30. Pentru aceşti 30 o să semnăm contractele. Am şi semnat câteva dintre ele. O să semnăm acum, într-o săptămână, două. Contractul prevede şase luni proiectare şi 12 luni execuţie. Deci, cumva, în primăvara anului viitor vor începe mari lucrări la liniile de tramvai", a spus Nicușor Dan, la Digi24, conform Agerpres.

Nicușor Dan spune că numărul abonamentelor STB a crescut cu 25% într-un an

Referitor la transportul public, edilul Capitalei a amintit că până în prezent au fost recepţionate 55 de tramvaie, din totalul de 100. De asemenea, au fost externalizate serviciile de curăţenie pentru mijloacele de transport în comun ,iar numărul biletelor şi abonamentelor STB a crescut cu 25% în decursul unui an.

"Un oraş funcţional nu este cel în care oamenii săraci să vrea să meargă cu maşina, ci oraşul în care oamenii bogaţi să vrea să meargă cu transportul public. Ce am făcut noi a fost să avem bilete comune cu metroul. (...)

Am îmbunătăţit condiţiile de transport, adică e mai curat. Suntem departe de unde trebuie să fim, dar e mai curat. Am îmbunătăţit plecările de la capăt de linie. Am îmbunătăţit mijloacele soft, cum este aplicaţia Google Maps care spune ce să schimbi ca să ajungi mai repede, inclusiv cu transportul public", a mai precizat Nicușor Dan, potrivit sursei citate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE