Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan anunță că a fost deschis al 10-lea șantier pentru modernizarea sistemului de termoficare din București

Nicușor Dan a transmis, pe Facebook, că a fost deschis al 10-lea șantier pentru modernizarea sistemului de termoficare din București și că, la finalul lucrărilor, vor beneficia de modernizarea sistemului locuitorii din două sectoare.

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului: „Am deschis al 10-lea șantier pentru modernizarea sistemului de termoficare”

Primarul Capitalei a publicat pe Facebook mai multe fotografii din zona unde au loc lucrările.

„Am deschis al 10-lea șantier pentru modernizarea sistemului de termoficare. Acesta se află în zona bretelelor de legătură ale Podului Grant. Este vorba despre Obiectivul 11, unul dintre cele 25 de obiective cu finanțarea nerambursabilă europeană. Acesta are o lungime de 6.6 km de conductă aferentă Magistralei II-III Grozăvești”, a scris Nicușor Dan în mediul online.

El a mai precizat că, la final, vor beneficia de modernizarea sistemului de termoficare cei care locuiesc în sectoarele 1 și 6.

„Conducta magistrală care se înlocuiește deservește artere importante precum Bd. Iancu de Hunedoara, Bd. Gheorghe Duca, Bd. Alexandru Ioan Cuza, Bd. Ion Mihalache, Bd. Mareșal Alexandru Averescu, Calea Griviței, Calea Giulești și Calea Plevnei și străzi adiacente acestora”, a mai adăugat edilul Capitalei, pe aceeași platformă.

Câteva zile mai înainte, Nicușor Dan a avut o postare, tot pe Facebook, pe aceeași temă.

„9 șantiere sunt deschise în prezent în toate cele 6 sectoare ale orașului pentru modernizarea rețelei de termoficare. În total, 77 de km de conductă magistrală vor fi înlocuiți anul acesta doar din fonduri nerambursabile, europene și naționale. La aceștia se vor adăuga și alții lucrați din fondurile locale și ale Termoenergetica”, spunea el.

Termoficarea din București a fost modernizată, până acum, în ritm de melc. Autoritățile au schimbat 50 de kilometri de conductă principală, anul trecut, dintre care 26,6 km cu fonduri nerambursabile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE