Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă: Serviciul militar obligatoriu nu se va introduce. Responsabilitatea Apărării începe acasă

Serviciul militar obligatoriu nu va fi reintrodus în România, a anunțat președintele Senatului, Nicolae Ciucă. Fostul premier a subliniat că responsabilitatea Apărării începe acasă, cu toate că țara noastră este membru NATO.

Nicolae Ciucă a vorbit despre nevoia de adaptare a legislației din domeniul Apărării și a amintit că există, în prezent, legi din anii '90.

”Este nevoie să conştientizăm nevoia de întărire a sistemului de Apărare, întărirea rezilienţei. Chiar fiind ţară membră NATO, mulţi au gândit că nu mai este nevoie să facem nimic, pentru că ne apără NATO. Nu. Apărarea şi responsabilitatea Apărării începe acasă, este o responsabilitate faţă de cetăţeni, faţă de România”, a declarat președintele PNL, într-un interviu acordat postului Realitatea Plus, citat de Agerpres.

De asemenea, Nicolae Ciucă a subliniat că serviciul militar obligatoriu nu va fi introdus în România și a evocat, în schimb, varianta serviciului voluntar.

Nicolae Ciucă, despre extinderea războiului din Ucraina. ”Se poate discuta de o probabilitate”

De asemenea, Nicolae Ciucă a afirmat că este o probabilitate ”redusă” ca războiul Rusiei din Ucraina să se extindă.

”România este o ţară de graniţă cu frontiera terestră cea mai mare cu Ucraina. Linia frontului este la 400-600 de kilometri de ţara noastră şi în momentul de faţă se poate discuta de o probabilitate, doar că această probabilitate este redusă. Asta nu înseamnă că nu trebuie să discutăm despre acest lucru şi asta nu înseamnă că nu trebuie să ne luăm toate măsurile pentru tot ce înseamnă descurajare, lucru care s-a şi întâmplat, atât la nivel naţional (...), cât şi la nivelul Alianţei nord-atlantice", a menționat preşedintele PNL.

În opinia sa, războiul din ţara vecină este unul "de uzură", însă "Ucraina are voinţa de a lupta", a mai spus Nicolae Ciucă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE