Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin, ironizat de fostul președinte al Mongoliei: "Nu vă faceți griji, suntem o națiune pașnică și liberă"

Fostul președinte al Mongoliei, Tsakhia Elbegdorj (60 de ani), l-a ironizat pe Vladimir Putin după ce a văzut interviul acordat de acesta jurnalistului Carlson Tucker și în care liderul rus se folosește de istorie pentru a justifica invadarea Ucrainei.

Tsakhia Elbegdorj, care a fost președinte al Mongoliei în perioada 2009-2017, a postat pe rețelele de socializare niște hărți care arată cât de mare era imperiul mongol care a controlat pentru o perioadă mai multe părți din actuala Rusie.

Într-una dintre hărți, este evidențiat cât de mică era Rusia în secolul al XV-lea. Imperiul mongol a fost, la un moment dat, cel mai mare din lume și acoperea Eurasia, o parte din Rusia, Ucraina și includea China.

Vladimir Putin, ironizat de fostul președinte al Mongoliei

"După interviul lui Putin, am găsit hărți istorice mongole. Nu vă faceți griji, suntem o națiune pașnică și liberă", a postat fostul președinte al Mongoliei.

Mongolia și-a păstrat o poziție neutră după ce Rusia a invadat Ucraina. Însă fostul președinte Tsakhia Elbegdorj și-a exprimat personal sprijinul pentru ucraineni, conform Business Insider.

Chiar dacă Ucraina este o țară independentă, în discursul său cu jurnalistul american Carlson Tucker, Vladimir Putin a folosit des termenul de "granițe istorice", ca argument pentru că armata rusă a atacat statul vecin și a afirmat că Rusiei îi revine, de drept, acel teritoriu al unei țări pe care el o consideră "artificială".

Istoricii susțin că ceea ce a spus Putin, atunci când a vorbit despre istoria Rusiei și a Europei, nu este întru totul conform cu realitatea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE