Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă, despre candidatura la alegerile prezidențiale din 2024: ”Dacă PNL îmi va cere, eu nu pot să zic nu”

Nicolae Ciucă susține că dacă PNL îi va cere să candideze la prezidențiale nu va putea să refuze, din moment ce a cerut partidului să meargă în alegeri pe cont propriu.

Șeful Senatului a declarat că pentru moment nu există încă o decizie.

"După ce am discutat la Sinaia am stabilit clar că Partidul Naţional Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale.

Ca atare, dacă Partidul Naţional Liberal îmi va cere să candidez, eu nu pot să mă duc în faţa partidului să le cer să ne asumăm să candidăm prin noi înşine şi dacă partidul îmi va cere, eu să zic nu", a spus Ciucă, la RFI, întrebat dacă va candida la preşedinţia României.

Întrebat dacă el ar fi o locomotivă pentru PNL, Ciucă a spus: "Tocmai de aceea nu există o decizie, pentru că urmează să facem analize, să facem măsurători şi în funcţie de toate aceste date vom lua o decizie".

PNL merge separat de PSD la toate alegerile din 2024

Liberalii au votat în unanimitate să meargă singuri la toate alegerile organizate în 2024. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat, vineri, strategia pe care partidul o va adopta în anul electoral 2024, semnalând prin logica politicii liberale ”prin noi înșine” o separare, cel puțin în timpul campaniei, de PSD, actualul partener în coaliția de guvernare. Fostul premier a dat de înțeles că lupta din campanie nu ar trebui să afecteze activitatea Guvernului, au precizat surse politice pentru Euronews România.

Nicolae Ciucă le-a transmis liberalilor la începutul ședinței Biroului Politic Național că PNL își propune ca în 2024 să dea președintele.

”Prin noi înșine am reușit de-a lungul istoriei. Prin noi înșine vom reuși să abordăm alegerile din 2024 și să le câștigăm. Să dăm Președintele României. Pentru că nu există altă soluție pentru dezvoltarea României.

Suntem aici să stabilim strategia și direcția. Avem nevoie ca pe baza acestor valori să ne asumăm obiectivele. Pentru îndeplinirea lor avem clar nevoie de o strategie și un plan. Trebuie să dezvoltăm propriile obiective, propriile linii în conformitate cu ce am asumat ca partid”, a precizat Nicolae Ciucă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE