Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nereguli la avioanele Boeing 737 Max. Administrația Federală de Aviație dă termen de 90 de zile pentru remedierea problemele

Administrația Federală de Aviație a anunțat că firma Boeing nu respectă regulile legate de controlul calității și de producție în cazul aeronavelor de tip 737 Max.

Autoritatea americană de aviație a dat companiei un termen de 90 de zile pentru a remedia problemele.

Verificările au fost demarate după ce, la începutul anului, ușa unui astfel de avion s-a desprins în zbor, la câteva mii de metri înălțime.

La scurt timp după incident, în urma lucrărilor de mentenanță, inginerii au descoperit că șuruburile de la ușile suplimentare de ieșire nu erau strânse suficient.

În 2019, aproape 350 de persoane au murit în urma unor accidente aviatice cu Boeing 737 Max.

Producătorul de avioane Boeing îndeamna companiile aeriene la finalul anului 2023 să inspecteze noile avioane 737 MAX pentru un posibil şurub slăbit în sistemul de control al cârmei, anunțase Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA).

FAA a declarat că ”monitorizează îndeaproape” inspecţiile ţintite ale Boeing 737 MAX şi că va lua în considerare acţiuni suplimentare pe baza oricărei descoperiri ulterioare de hardware slăbit sau lipsă.

Boeing a recomandat inspecții

Boeing a recomandat inspecţii după ce un operator internaţional a descoperit un şurub cu o piuliţă lipsă, în timp ce efectua întreţinerea de rutină a unui mecanism din legătura de control al cârmei, a spus FAA.

Boeing descoperiset o altă o aeronavă, nelivrată, cu o piuliţă nestrânsă corespunzător, a spus agenţia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE