Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cauza pentru care avionul Air Alaska și-a pierdut o ușă în zbor

În urmă cu câteva zile a avut loc un incident în care o aeronavă americană Air Alaska și-a pierdut o ușă în timpul zborului, la scurt timp după decolare.

Imaginile filmate în timpul incidentului din avionul aflat în zbor arată un panou lipsă dintr-o parte a fuzelajului. 178 de oameni erau în acel moment la bord. Pilotul a direcționat avionul spre aterizare, dar momentele panică au fost nesfârșite, spun pasagerii.

Șuruburile de la ușile avionului Air Alaska nu erau strânse bine

Kelly Bartlett, pasager: "La câteva minute după ce a fost făcut anunțul, toți am auzit un zgomot puternic. Era înspăimântător. Iar avionul s-a umplut de vânt și aer. Este o nebunie, pentru că acest lucru nu trebuie să se întâmple, nu? Și tu îți dai seama că este ceva în neregulă, dar nu știi ce să faci. Nu știam de unde vine aerul, dar imediat au căzut măștile de oxigen".

În timpul inspecțiilor începute imediat după incident la toate aparatele de zbor Boeing 737 MAX, inginerii au descoperit că șuruburile nu erau strânse suficient la unele uși. Deocamdată nu se știe câte avioane au această problemă.

Alan Diehl, fost inginer investigații avioane: "Nu intrați în panică, nu vă anulați călătoria, pentru că ar urma să zburați cu un Max. Pentru că în mașină sunteți și mai mult în pericol. Este doar un clișeul cu avioanele, că ar fi cel mai periculos mod de a călători. Cel mai periculos poate fi drumul spre aeroport."

După inspecțiile extrem de minuțioase, ca măsură de precauție, compania Boeing a decis să țină la sol toate avioanele de acest tip. În 2019, Administrația Federală a Aviației din Statele Unite a luat o decizie asemănătoare pentru toate avioanele Boeing 737 Max după două accidente în urmă cărora au murit aproape 350 de persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE