Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

171 de avioane Boeing au fost oprite temporar la sol, în SUA. Un avion al companiei Alaska Airlines și-a pierdut hubloul în zbor

171 de aeronave Boeing au fost oprite temporar la sol, după ce părți componente dintr-un avion al companiei Alaska Airlines s-au desprins în timpul zborului.

Ulterior, aparatul de zbor s-a depresurizat și a fost nevoit să aterizeze de urgență. Din fericire, pasagerii au scăpat doar cu o sperietură.

Hubloul și o parte a fuzelajului unui avion de linie al companiei Alaska Airlines au cedat, la scurt timp după decolare. Acest lucru a dus la depresurizarea aeronavei, iar piloții au fost obligați să aterizeze de urgență. În tot acest timp, cei 174 de pasageri și șase membri ai echipajului și-au pus măștile de oxigen.

Pilot Alaska Airlines: Hey Portland, Alaska 1282 se apropie de o situație de urgență. Suntem la 12.000 (de picioare n.r.), virăm la stânga, direcția 340.

Controlor de trafic aerian: Alaska 1282, ați declarat o urgență sau trebuie să vă întoarceți la...

Pilot Alaska Airlines: Da, este o urgență, ne-am depresurizat, trebuie să ne întoarcem, avem 177 de pasageri.

Pasagerii avionului s-au bucurat că au scăpat teferi

”Arată cât de puternice sunt aceste avioane, din punct de vedere structural. Poți să faci o gaură ca asta, pentru că gaura era la fel de largă ca un frigider și cam cu două treimi la fel de înaltă când am reușit să o văd mai târziu.”

”Am auzit o explozie puternică sau un bubuit. M-am uitat în sus și măștile de aer erau ieșite. M-am uitat în stânga mea și am văzut o gaură imensă. La început am crezut că e ușa de urgență, dar nu era nicio ușă acolo. Era doar o parte din fuzelaj care a fost smuls.”

Nimeni nu a fost grav rănit, iar avionul depresurizat s-a întors în siguranță pe Aeroportul Internațional Portland, după aproximativ 20 de minute de la decolare. Compania aeriană Alaska Airlines și-a anulat toate zborurile programate cu acest model de aeronavă Boeing. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE