Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Boeing îl demite pe șeful programului 737 Max în urma incidentului din ianuarie

Omul care a condus programul Boeing 737 Max și fabrica din Renton, unde au fost construite avioanele, va părăsi compania, notează The Washington Post. Aceasta este prima schimbare semnificativă de la incidentul din ianuarie, atunci când fuselajul unui avion Boeing s-a desprins după decolare.

Într-o notă trimisă miercuri angajaților, Stan Deal, directorul general al diviziei de avioane comerciale a Boeing, a anunțat că Ed Clark, care fusese numit în această funcție în 2021, va fi înlocuit de Katie Ringgold.

Schimbările de conducere au loc în contextul în care Administrația Federală a Aviației lucrează pentru a finaliza un audit al programelor de asigurare și control al calității companiei, ale cărui rezultate sunt așteptate la sfârșitul acestei luni.

Intensificarea verificărilor vine după un incident în care a fost implicat un avion Boeing 737 Max 9, operat de Alaska Airlines. Pe 5 ianuarie, la scurt timp după decolare, o parte din fuselaj s-a desprins. O investigație preliminară a Consiliului Național pentru Siguranța Transporturilor a constatat că lipseau șuruburile folosite pentru fixarea piesei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE