Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

”Nepo-babies”: de la actori, la fotomodele, cum ajung copiii celebrităților să muncească în aceeași industrie ca părinții lor

Dacă ne uităm cu atenție la actorii noștri preferați de la Hollywood sau la cele mai importante vedete de pe rețelele de socializare, vom observa că aceștia seamănă cu cineva cunoscut – sau că numele lor ne sună familiar.

Și nu este o coincidență, pentru că vorbim de ”nepo babies” – un termen folosit în Statele Unite pentru nepotismul din industria de film și divertisment. Haideți să vedem cine intră pe listă.

Gigi Hadid a recunoscut că este un nepo-baby

Gigi Hadid a admis pentru London Times fără vreo jenă: „Sunt un nepo-baby. Am recunoscut dintodeuna că vin dintr-o familie cu posibilități. Nu sunt cea mai frumoasă femeie din lume – niște Botox m-ar ajuta cu siguranță”.  

Supermodelul, împreună cu sora sa de aceeași meserie, Bella Hadid, sunt fiicele Yolandei Hadid, care la rândul său a defilat mai bine de 15 ani la cele mai importante prezentări de modă din Milano, Paris sau  New York, înainte de a juca în ”Rich Housewives of Beverly Hills”. Tatăl lor, Mohamed Hadid, este dezvoltatorul celei mai scumpe case din Los Angeles, care a fost scoasă pe piață cu 250 de milioane de dolari în 2021.

Acum, cele două surori sunt printre cele mai bine plătite modele din industrie. Trecem mai departe, pentru că lista este una lunga – și continuăm cu o bună prietenă a celor două: Hailey Biber – Baldwin, înaintea căsătoriei cu Justin Biber.

Hailey Bieber a purtat mândă un tricou pe care scria „nepo baby”

Vedeta este fiica actorului Stephen Baldwin și nepoata lui Alec Baldwin, cunoscut pentru rolurile din ”Mission Impossible”, ”The Aviator” sau ”A Star is Born”, printre multe altele. Hailey, la fel ca și Gigi Hadid, a recunoscut că vine dintr-o familie privilegiată când s-a afișat în public cu un tricou alb simplu, pe care scria mare: nepo baby.

Alegerea outfitului a venit la scurt timp după ce în cadrul emisiunii ei, ”Who's In My Bathroom”, a discutat cu Gwyneth Paltrow, fiica actriței Bythe Danner și a producătorului Bruce Paltrow, faptul că fiii și fiicele celebrităților trebuie să muncească mai mult pentru a fi recunoscuți în industrie.

În decembrie anul trecut, pe coperta revistei New York Magazine, au apărut acești nepo-babies alături de textul: ”Are ochii și agentul mamei sale”. Iar articolul prezenta în detaliu fiecare vedetă cu părinți celebri – atât de mulți la număr, încât am putea spune că Hollywoodul este o mare familie.

Lily Rose Depp, este fiica lui Johnny Depp și a actriței Vanessa Paradis. Lily Collins este fiica muzicianului Phill Collins. Miley Cyrus este fina lui Dolly Parton. Dakota Johnson este deja a treia generație de actori – tatăl ei este Don Johnson, mama Melenie Griffith, iar bunica – Tippu Herden.

Și George Clooney a crescut în industrie – mama sa fiind Rosemary Clooney iar tatăl – prezentatorul Nick Clooney – dar la nivelul lui, oare mai contează? Iar lista nu se oprește aici.

Cum au răspuns celebritățile care au părinți faimoși

Listă care a fost văzută și de celebrități. Chiar dacă termenul este bine înrădăcinat, niciodată nu a fost mediatizat la acest nivel. Motiv pentru care, aceștia au simțit nevoia să răspundă. Jamie Lee Curtis, fiica actorilor Tony Curtis și Janet Leigh, s-a autodenuumit pe Instagram ”originalul nepo-baby”. Apoi, Gigi și Hailey, despre care vă povesteam la început au urmat.

Să nu credeți însă că acest termen se limitează la Hollywood. La începutul anului, cel mai bogat om din lume de la acel moment; Bernard Arnault, care deține grupul LVMH și-a numit fiica la conducerea Dior

Acești nepo-babies sunt peste tot în jurul nostru: în filme, seriale, muzică, și vând orice de la șampoane la lumânări și dulciuri. Sau ca în cazul lui Brooklyn Beckham, fiul Victoriei și al lui David Beckam le încearcă pe toate în același timp – fotograf, bucătar și model.  Noi putem doar să ne uităm cu drag la cum se extinde marea familie de la Hollywood.

Locație filmare: Maimuca București

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE