Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premiile Oscar 2023, măsuri inedite pentru ceremonia prestigioasă. Vedetele nu mai pășesc pe covorul roșu

Vedetele de la Hollywood vor păşi pe un covor de culoarea şampaniei la gala celei de-a 95-a ediții a premiilor Oscar. Ceremonia prestigioasă va fi organizată duminică seara la Dolby Theatre din Los Angeles, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Pentru ediția din acest an a Premiilor Oscar, organizatorii celui mai important eveniment al industriei cinematrografice au renunțat la covorul roșu, pentru prima oară din 1961. Intrarea vedetelor este acoperită de un cort întunecat care va conferi aspectul unui farmec nocturn.

Măsuri de securitate la Premiile Oscar 2023, după ce Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock

Spectacolul va începe la ora 24:00 GMT luni (ora 2, ora României) şi va fi transmis în direct de reţeaua ABC a Walt Disney Co. Gazdă va fi pentru a treia oară comediantul Jimmy Kimmel, notează sursa citată.

În sala în care se va desfășura ceremonia va fi prezentă și o echipă de intervenţie, pentru a preveni producerea de incidente neașteptate. Anul trecut, actorul Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock pe scenă.

Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice își propune să organizeze un spectacol inedit, cu elemente noi, pentru a atrage telespectatori mai tineri şi pentru a creşte audienţele TV aflate în declin. În 2022, audienţa televizată a premiilor Oscar a fost a doua cea mai scăzută din istorie, cu 16,6 milioane de telespectatori.

Rihanna, spectacol la Premiile Oscar 2023

Una dintre noutăţi sunt codurile QR care vor fi afişate pe ecranele televizoarelor înainte de pauzele publicitare, cu linkuri către videoclipuri de două-trei minute despre candidaţi, care i-ar încuraja pe telespectatori să se uite în continuare la televizor.

Printre spectacolele muzicale ale serii, superstarul pop Rihanna va cânta melodia nominalizată ''Lift Me Up'' din filmul Black Panther: Wakanda Forever.

Producătorii au declarat că plănuiesc să sărbătorească revenirea cinematografiei din ultimul an, o revenire despre care unii credeau că nu se va mai întâmpla, având în vedere că streaming-ul a luat amploare în timpul pandemiei de COVID-19.

Câştigătorii sunt votaţi de cei aproximativ 10.000 de actori, producători, regizori şi artizani ai filmului care fac parte din Academia de Film.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE