Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Musk spune că a deține Twitter este "dureros", dar trebuia să fie făcut

Miliardarul Elon Musk a declarat pentru BBC că administrarea Twitter a fost "destul de dureroasă", dar că, după ce a achiziționat-o la sfârșitul anului trecut, compania de socializare se află acum aproape în echilibru, potrivit Associated Press.

Musk doarme uneori pe o canapea la biroul Twitter din San Francisco

Într-un interviu transmis în direct și marți târziu pe Twitter Spaces, Musk a discutat despre proprietatea sa asupra platformei online, inclusiv despre concedieri, dezinformări și stilul său de lucru.

"Nu a fost plictisitor. Este un adevărat rollercoaster", a declarat el pentru postul britanic de televiziune la sediul Twitter din San Francisco.

A fost o șansă rară pentru un post de știri mainstream de a-l intervieva pe Musk, care deține și Tesla și SpaceX. După ce a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari anul trecut, schimbările lui Musk au inclus eliminarea departamentului de comunicare al companiei.

Interviul a fost uneori tensionat, Musk provocându-l pe reporter să susțină afirmațiile privind creșterea nivelului de discursuri instigatoare la ură pe platformă. Alteori, Musk a râs de propriile glume, menționând de mai multe ori că nu el era CEO, ci câinele său Floki. De asemenea, el a dezvăluit că uneori doarme pe o canapea la biroul Twitter din San Francisco.

Agenții de publicitate care au evitat platforma în urma tumultoasei achiziții a lui Musk au revenit în mare parte, a spus miliardarul, fără a oferi detalii.

Reducerea costurilor companiei

Musk a prezis că Twitter ar putea deveni "pozitivă în ceea ce privește fluxul de numerar" în trimestrul curent "dacă tendințele actuale continuă". Deoarece Twitter este o companie privată, informațiile despre finanțele sale nu pot fi verificate.

După ce a achiziționat platforma, Musk a efectuat concedieri în masă ca parte a eforturilor de reducere a costurilor. El a declarat că forța de muncă a Twitter a fost redusă la aproximativ 1.500 de angajați, de la aproximativ 8.000 anterior, descriind acest lucru ca fiind ceva ce trebuia făcut.

"Nu este deloc distractiv", a spus Musk. "Compania va da faliment dacă nu reducem costurile imediat. Aceasta nu este o situație în care să ne îngrijim și să ne crucificăm. Este ca și cum dacă toată nava se scufundă, atunci nimeni nu mai are un loc de muncă".

Întrebat dacă regretă că a cumpărat compania, el a spus că a fost ceva ce "trebuia făcut". "Nivelul de durere al Twitter a fost extrem de ridicat. Aceasta nu a fost un fel de petrecere", a spus Musk.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE