Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Moțiunea simplă împotriva lui Virgil Popescu, respinsă în Camera Deputaților

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Moțiunea simplă inițiată de USR împotriva ministrului Energiei Virgil Popescu a fost supusă votului miercuri în plenul Camerei Deputaților.

UPDATE: Moțiunea prin care parlamentarii USR cereau demiterea ministrului Energiei a fost respinsă. Dintre cele 278 de deputați prezenți la ședință, doar 85 au votat pentru, iar 191 de parlamentari s-au exprimat împotriva demersului.

Știrea inițială:

Partidul Forța Dreaptă a anunțat că va vota în favoarea moțiunii simple. Semnatarii critică schema de compensare şi plafonare a preţului energiei. Ei susţin că Virgil Popescu a pus economia pe „butuci” şi că, în trei ani de mandat al ministrului, țara noastră a ajuns de la o piaţă cu preţuri mici la energie la cele mai mari preţuri din Uniunea Europeană.

Pe de altă parte, la dezbaterile de marți pe moțiunea simpă, ministrul Energiei a afirmat că USR este pregătită ca „un ghiveci românesc cu legume”, condimentat cu „minciuni” și „exagerări”.

Distribuie

Taguri