Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei, dezbătută în Camera Deputaților. USR: „Virgil Popescu este un izvor nesecat de nepricepere”

Deputații dezbat marți în plen moțiunea simplă inițiată de parlamentarii USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Votul urmează să aibă loc miercuri.

Moțiunea împotriva ministrului Energiei este intitulată „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu”. Aceasta a fost depusă de USR pe data de 1 septembrie, în prima zi a sesiunii parlamentare ordinare, potrivit Agerpres.

Deputatul George Simion, liderul AUR, a anunțat că partidul pe care-l conduce va susține acest demers.

Schema de compensare a facturilor, criticată în moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei

În moțiune, parlamentarii USR susțin că orice zi în plus în care Virgil Popescu este ministru înseamnă "încă o oră de frig pe care românii o vor îndura la iarnă".

"Virgil Popescu este un izvor nesecat de nepricepere. Este emblema acestui guvern eşuat, format din băieţi nu prea deştepţi. Iar acest lucru se vede în facturile fiecărui consumator din România. A început să se vadă dureros pe cardul angajaţilor din industria prelucrătoare. Şi se vede în datoria de la buget pe care Guvernul României o are de achitat companiilor furnizoare de energie electrică: 40 de miliarde de lei - chiar dacă în ultimele săptămâni s-au jucat cu această cifră mai ceva ca la ruletă", se arată în moțiunea simplă inițiată de USR.

Inițiatorii moțiunii împotriva ministrului Energiei au criticat în termeni duri schema de compensare și plafonare a prețului energiei "desăvârşită de Virgil Popescu", pe care au catalogat-o drept o "făcătură", o "şmecherie" sau o "manevră", care a generat panică şi incertitudine.

”Opera de artă a guvernării PSD-PNL-UDMR, desăvârşită de Virgil Popescu cu o seninătate inconştientă şi cu complicitatea ANRE, este celebra schemă de compensare şi de plafonare. În loc de predictibilitate, "SCHEMA" - căci acest guvern nu putea concepe decât o "schemă", o "făcătură", o "şmecherie" sau o "manevră" - a generat panică şi incertitudine. A îndatorat companii critice pentru economia românească, a vulnerabilizat zeci de mii de locuri de muncă şi a slăbit securitatea energetică a României într-un context internaţional extrem de dificil. (...) Sloganul "SCHEMEI" puse la cale de guvernarea Ciucă e foarte simplu de ţinut minte: "Români, dormiţi liniştiţi! Stinge Virgil Popescu lumina pentru voi!””, mai spun semnatarii moțiunii împotriva lui Virgil Popescu.

USR vrea demiterea ministrului Energiei. „Nu mai avem nevoie de energie, pentru că s-a îngrijit Virgil Popescu să pună economia pe butuci”

Mai mult, parlamentarii USR afirmă că Virgil Popescu a pus economia pe butuci.

"La iarnă, nu trebuie să vă îngrijoraţi că avem un război la graniţă care ne afectează inclusiv energetic, nu trebuie să faceţi economie la energie şi nu trebuie să vă cronometraţi duşurile cu apă caldă. A rezolvat Virgil Popescu treaba asta, încă din vară: companii din industria prelucrătoare şi-au restrâns sau chiar şi-au închis, deja, activitatea! Iată cum am devenit eficienţi energetic: nu mai avem nevoie de energie, pentru că s-a îngrijit Virgil Popescu să pună economia pe butuci şi nu mai are cine să o consume", mai arată documentul.

De asemenea, USR mai menţionează că, în trei ani de mandat al ministrului Popescu, România a ajuns de la o piaţă cu preţuri mici la energie la cele mai mari preţuri din Uniunea Europeană.

Semnatarii moțiunii mai precizează că românii s-au săturat de "teatrul jenant" al partidelor din coaliţie care îl critică pe "ministrul sărăciei energetice", dar votează rămânerea lui în funcţie.

"Domnule Popescu, orice zi în plus în care sunteţi ministru înseamnă încă o oră de frig pe care românii o vor îndura la iarnă! Altfel, trăiască guvernul falimentului!", se mai menţionează în moţiunea simplă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE