Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moș Crăciun și-a reluat activitatea în Laponia. Industria turismului își revine după pandemie

Regiunea din nordul Finlandei, legendară pentru că este casa lui Moș Crăciun, se pregătește pentru un sezon plin, deoarece turiștii se întorc în număr mare. În capitala Laponiei, Rovaniemi, sunt așteptate peste 63.600 de sosiri, conform Euronews.com.

Industria turismului mizează pe o revenire spectaculoasă, cu noi zboruri spre regiune și cu investiții în cazare și atracții suplimentare în stațiunile locale.

„Acest sezon va bate cu siguranță recorduri, deja suntem în decembrie, dar mai departe urmează ianuarie, februarie, martie. Va fi un sezon complet puternic pentru Laponia”, spune Sanna Kärkkäinen, CEO al Visit Rovaniemi.

Extindere în loc de economisire

În cele mai negre zile ale pandemiei, turismul în Laponia a scăzut cu până la 90%. Doar 11.000 de persoane au venit în decembrie 2020, dintre care majoritatea din Finlanda. Precedentul an record pentru oraș a primit 61.000 de persoane în decembrie 2019, în principal din străinătate, potrivit Visit Rovaniemi.

În timpul pandemiei, stațiunea Apukka din afara Rovaniemi s-a închis complet. Dar de când proprietarii au decis să se extindă. Harri Mällinen, CEO al Apukka Resort, spune că mizau pe o creștere a interesului din partea călătorilor internaționali.

„În timpul pandemiei COVID, am investit aproximativ 4 milioane de euro pentru cazare. Iar vara trecută, după pandemia COVID, am mai investit încă 4,5 milioane de euro. Așadar, am investit 8 milioane de euro în ultimii doi ani”, spune Harri Mällinen.

Au construit în jur de 30 de noi unități de cazare, iar investiția a dat roade. În sezonul trecut, cifra de afaceri a Apukka a crescut cu 90%. În acest sezon, la fel ca în cazul multor hoteluri din Laponia, hotelurile sunt deja complet vândute.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE