Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, în 2022

Cu căsuțe din lemn împodobite cu luminițe și cu mâncăruri tradiționale, târgurile de Crăciun sunt pline de veselie. Sunt originare din Germania, de la sfârșitul Evului Mediu, iar în prezent sunt un element de bază în multe orașe europene, potrivit euronews.com.

Fiecare țară are propria sa abordare a târgurilor festive, de la standurile de tricotaje artizanale din Austria la cele de bijuterii contemporane elegante din Finlanda.

Nu ratați nici produsele locale, cum ar fi dulciurile picante și castanele prăjite.

Salzburg, Austria

La umbra Alpilor acoperiți de zăpadă, târgurile festive cuceresc în fiecare an centrul orașului Salzburg.

Tarabele care se înghesuie în piețele principale ale orașului austriac par desprinse din poveștile de Crăciun.

Căutați idei de cadouri de calitate, cum ar fi ornamente pictate manual și tricotaje realizate manual. Și, în timp ce vă plimbați puteți gusta turtă dulce și rachiu picant.

Dacă atmosfera festivă vă inspiră să cântați cântece de Crăciun, vă puteți alătura colindelor în fiecare marți.

De asemenea, în fiecare zi, la ora 17:00, au loc concerte gratuite în fața catedralei.

Perioadă: 17 noiembrie 2022 - 1 ianuarie 2023

Budapesta, Ungaria

Târgul de Crăciun din Budapesta are loc în fața Bazilicii Sfântul Ștefan.

În fiecare seară, în timpul Adventului, pe fațada bazilicii sunt proiectate scene religioase și povești de Crăciun.

În timp ce admirați luminile de Crăciun, dați o tură pe patinoarul care înconjoară un brad de Crăciun maiestuos.

Există, de asemenea, o mulțime de standuri cu obiecte de artizanat, cum ar fi păpuși rusești pictate manual și produse alimentare locale, cum ar fi produsele de patiserie "flodni", umplute cu mac, nuci, mere și gem de prune.

Perioadă: 19 noiembrie 2022 - 1 ianuarie 2023

Bruges, Belgia

Bruges strălucește cu adevărat iarna, în special în perioada Crăciunului. Orașul flamand strălucește cu tarabe de piață îngrămădite cu cadouri și un patinoar de gheață împletit cu lumini strălucitoare.

De asemenea, în oraș aveți parte de două târguri de Crăciun în același timp, în Piața Centrală, cât și în Piața Simon Stevin.

Beți niște glühwein, băutură ce are la bază vin roșu și diverse condimente, pentru a vă încălzi puțin și apoi porniți pe traseul fermecător Light Experience Trail, care iluminează piețele și monumentele orașului.

Perioadă: 25 noiembrie 2022 - 8 ianuarie 2023

Helsinki, Finlanda

De departe, cea mai elegantă piață de Crăciun se găsește în capitala Finlandei. Designul nordic elegant este bine reprezentat la târgul festiv din Helsinki.

La tarabe se vând produse tipice realizate manual, cum ar fi „himmeli”, ornamente cu forme geometrice, jucării din lemn, șosete tricotate din lână și bijuterii contemporane.

Perioadă: 1 - 22 decembrie 2022

Praga


Pe fundalul turlei din secolul al XIV-lea a Bisericii Maicii Domnului înainte de Týn și al clădirilor în stil baroc pline de culoare, târgurile de Crăciun din Praga sunt magnifice.

Acest târg festiv este unul pentru iubitorii de mâncare. Încălziți-vă cu cârnați la grătar, pâine cu brânză și usturoi și clătite proaspăt făcute.

Conform tradiției cehe, renunțați la glühwein și alegeți un pahar de grog, băutură tradițională englezească, care se prepară cu apă, rom, suc de lămâie și puțină scorțișoară.

Perioadă: 26 noiembrie 2022 - 6 ianuarie 2023

Edinburgh

Inima orașului Edinburgh se transformă într-un tărâm al minunilor de iarnă în timpul Sărbătorilor.

În jurul străzii Princes Street, veți găsi un patinoar, căsuța lui Moș Crăciun și un atelier al spiridușilor.

La sfârșitul lunii decembrie are loc o procesiune eterică cu torțe prin orașul vechi și un spectaculos foc de artificii pe 31 decembrie, cu ocazia Hogmanay, sărbătoarea scoțiană a Anului Nou.

Nu uitați să participați și la dansurile tradiționale, din timpul unui ceili, o adunare socială tradițională scoțiană sau irlandeză.

Perioadă: 19 noiembrie 2022 - 3 ianuarie 2023

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE