Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei, „West Side Christmas”, s-a deschis cu un foc de artificii

Târgul de Crăciun „West Side Christmas Market” s-a deschis vineri, în Parcul Drumul Taberei, cu un impresionant foc de artificii.

Luminiţele de Crăciun montate în tot parcul au fost aprinse, dar şi cea mai mare perdea luminoasă din România. Aceasta are peste 100 de metri şi este ridicată la mai mult de 50 de metri înălţime, pe podul suspendat care traversează Parcul Drumul Taberei. Pentru realizarea ei, organizatorii au lucrat cu o companie internaţională care operează astfel de instalaţii în Asia, Ţările Nordice şi SUA, una din cele mai emblematice locaţii în care se montează astfel de decoraţiuni fiind Rockefeller Center New York.

VEZI GALERIA
6 imagini

„Un târg de Crăciun pentru bucuria familiilor şi a celor mici. Îmi doresc ca 'West Side Christmas Market' să devină o tradiţie pentru mulţi ani de acum înainte. Vă aştept pe toţi să dăm împreună startul aventurii de Crăciun”, a transmis primarul Ciprian Ciucu.

Vizitatorii vor fi întâmpinaţi cu peste 60 de căsuţe, frumos aranjate, din care nu vor lipsi fel de fel de produse, bunătăţi, dar şi obiecte hand-made.

Printre atracţiile Târgului de Crăciun din Parcul Drumul Taberei se află o roată înaltă de 33 de metri, un carusel cu personaje şi un patinoar cu o suprafaţă de 660 de metri pătraţi.

Prețurile de la Târgul de Crăciun

O oră de dat pe gheaţă va costa 20 de lei şi 25 de lei cu roata panoramică. Vinul fiert, garnisit cu felie de portocală deshidratată şi steluţă de anason, se va vinde cu 10 lei, ţuica fiartă - 10 lei, apa plată/minerală - 8 lei, un suc - 10 lei, ceai cald infuzie, ciocolată caldă, bere - 10 lei.

Din programul târgului nu vor lipsi serile cu concerte sau spectacole pentru cei mici, iar intrarea va fi liberă.

Sâmbătă, în cea de-a doua zi a târgului, de la ora 19.00, pe scenă va urca Grupul Minisong, iar de la ora 20.00 cântăreaţa Iulia Dumitrache. Duminică, tot de la ora 19.00, la târg vor sosi colindătorii de la Corul Evia, urmaţi de Daniela Răduică.

Pe lângă atracţiile specifice unui târg de Crăciun, în acest an a fost dezvoltat şi un concept original care include personaje şi poveşti.

De asemenea, vizitatorii vor găsi la „West Side Christmas Market” şi o căsuţă poştală specială unde pot lăsa scrisori pentru Moş Crăciun. În ajunul Crăciunului, se va organiza o extragere, iar câştigătorului i se va îndeplini dorinţa, precizează organizatorii. 

Târgul, amenajat în cuva lacului secat a Parcului Drumul Taberei, va fi deschis zilnic între orele 12.00-23.00, iar intrarea va fi liberă. Doar vineri programul a debutat la ora 18.00. Accesul la patinoarul din parc se va putea face separat, în oricare dintre zile, începând cu ora 10.00.

Ajuns la a doua ediţie, „West Side Christmas” este organizat de Untold Universe, creatorul festivalurilor Neversea şi Untold, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6.

Evenimentul este finanţat în totalitate din fonduri private, în baza unui contract de închiriere de spaţiu cu Primăria Sectorului 6.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE