Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moș Crăciun pregătește cadourile pentru cei mici. Câți copii îi trimit anual scrisori Moșului

În satul lui Moș Crăciun din Laponia, pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Moșul primește scrisori din întreaga lume, le citește cu atenție, iar elfii pregătesc daruri pentru toți copiii.

„Moș Crăciun aduce cadouri, desigur. Dar Crăciunul nu este despre cadouri, este despre ce avem în minte și în inimi, în suflete. Acesta este Crăciunul care nu dispare. Crăciunul va veni și în acest an, și anul viitor indiferent de ce se va întâmpla. Îmi doresc ca oamenii să se asculte, să se uite în jur, să vadă dacă cineva are nevoie de ajutor. Acum, în întreaga lume, sunt o mulțime de oameni care nu mai ai speranță, care nu au unde merge sau unde trăi, unde dormi. Astfel, dacă întâlniți oameni care au nevoie de ajutor, vă rog să-i ajutați. ”, a zis Moșul.

Și Petro, un băiat din Ucraina, i-a scris lui Moș Crăciun.

„Bună ziua, Moș Crăciun. Mă numesc Petro și am o soră, Ștefania. Eu am șase ani, iar sora mea are doi ani și jumătate. Noi am locuit în Kiev, dar din cauza războiului, acum trăim în vestul Ucrainei”, a scris băiatul.

Câte scrisori primește Moș Cărciun

Redactarea unei scrisori pentru Moș Crăciun este o tradție respectată cu sfințenie de milioane de copii. Cei mici alcătuiesc o listă cu ceea ce și-ar dori să primească de Crăciun, dar nu uită să-i confirme Moșului și că au fost cuminți pe parcursul anului.

Potrivit datelor furnizate de Oficiul Poștal al lui Moș Crăciun, acesta primește anual 20 de milioane de scrisori din peste 200 de țări diferite.

Pe lângă scrisori, Moșul mai primește în fieacre an și în jur de două milioane de felicitări de Crăciun.

În cea mai aglomerată perioadă a anului, în Lapionia, la reședința lui Moș Crăciun ajung zilnic 30.000 de scrisori pe zi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE