Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Crăciunul a început mai devreme în studiourile foto. La Iași programările s-au făcut chiar de anul trecut

Atmosfera de Crăciun se simte deja în studiourile foto. La Iași, de exemplu, programările s-au făcut chiar de anul trecut, iar ședințele foto au început deja.

În studioul lui Paul Pădurariu se aud deja colinde și râsetele lui Moș Crăciun. S-a dat startul ședințelor foto, cu programări făcute de anul trecut. Familia Jicmon se numără printre primii clienți. Este deja o tradiție pentru părinți și copii să se lase fotografiați de Paul.

Cătălina Jicmon, client: „Ne ajută și pe noi să ne păstrăm niște amintiri nu doar în suflet. Ne place foarte mult să păstrăm albumele în bibliotecă și le mai răsfoim.”

Valentin Jicmon, client: „În fiecare an le schimbă Paul cu magia lui. Are el un lucru mișto. În fiecare an schimbă decorurile, niciodată nu sunt la fel. Asta chiar ne surprinde.”

Paul este primul fotograf din Iași care a făcut un studio pentru poze de Crăciun. Se întâmpla acum șapte ani. Lucrurile s-au schimbat și tot mai multă lume vrea fotografii în studio.

Tot mai multe persoane apelează la ședințele foto

Cinci decoruri de poveste, atmosferă de sărbătoare, bradul împodobit, recuzită și haine cu tematică. Toate acestea duc la o ședintă foto magică de Crăciun.

Paul Pădurariu, fotograf: „Anul acesta am început un pic mai devreme. De obicei, începeam la jumătatea lui noiembrie. Față de acum șapte ani, cererea a crescut semnificativ. S-a creat deja un trend, o normalitate de acum că trebuie să mergi cu familia la un studio foto de Crăciun.”

Și pentru Irina Mocanu spiritul sărbătorilor începe mai devreme în studio. E o adevărată provocare cu cei mici la ședință foto, însă e un moment bun pentru creat amintiri.

Irina Nichifiriuc, client: „Fotografiile ies într-un anume fel, frumoase, corecte, poți să le păstrezi și să te uiți peste ani la ele. A devenit o tradiție la Crăciun să facem o fotografie cu ei și să o trimitem și e foarte frumos când ne ducem la bunici și găsim peretele plin de felicitări cu pozele lor.”

Irina Mocanu, fotograf: „Clienții fideli m-au contactat cu mult timp înainte și deja și-au stabilit programarea. Încerc să păstrez o anumită linie, un decor elegant, unul mai tradițional, mai clasic și unul mai minimalist, dar îmi place să fie diferite, pentru că sunt aceleași familii care revin și să aibă amintiri an de an.”

Prețul unei ședințe foto în studiourile din Iași pornește de la 450 de lei și se adaugă câteva sute de lei, în funcție de preferințe și de decoruri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE