Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Târgul de Crăciun din Sibiu se deschide pe 11 noiembrie

Târgul de Crăciun, considerat cel mai longeviv eveniment de profil din ţară, se va deschide în 11 noiembrie, în Piaţa Mare din centrul municipiului Sibiu, unde a început deja montarea becurilor economice, informează un comunicat de presă.

„Aşteptăm de prea mult timp momentul în care putem organiza Târgul de Crăciun din Sibiu fără niciun fel de restricţii şi ne-am pregătit intens pentru a depăşi ediţiile anterioare pandemiei ca dimensiuni, ca număr de expozanţi, ca puncte de atracţie pentru vizitatori şi, cel mai important, ca atmosferă. Crăciunul este cea mai importantă sărbătoare pentru români, iar la Sibiu vrem să o sărbătorim cu tot fastul. Vă aşteptăm pe toţi la Târg!”, spune organizatorul evenimentului, Andrei Drăgan Răduleţ.

Instalațiile sunt construite cu becuri economice

Potrivit acestuia, „instalaţiile de iluminat sunt construite cu becuri economice, iar programul de iluminat va fi adaptat la nivelul de lumină, astfel încât beculeţele să se aprindă doar în momentul în care chiar are sens. La fel, toate ambalajele de unică folosinţă utilizate de cei care oferă produse alimentare sau băuturi sunt biodegradabile, pentru un impact minim al deşeurilor asupra mediului.”

Ajuns la cea de-a 15-a ediţie, Târgul de Crăciun de la Sibiu va reuni 110 participanţi din 20 de judeţe.

Miercuri au început şi înscrierile la Atelierul lui Moş Crăciun, iar în primele 24 de ore s-au ocupat peste 80% dintre locurile disponibile destinate grupelor organizate de către şcoli şi grădiniţe. Pentru cei care doresc să se înscrie la activităţile din atelier o pot face AICI.

Târg de Crăciun, în București, din 25 noiembrie

În București va avea loc Târgul de Crăciun „West Side Christmas”, care se deschide din 25 noiembrie, în Parcul Drumul Taberei, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6.

Organizatorii şi-au propus să transforme locul în cel mai mare parc tematic de Crăciun din Capitală. Până pe 27 decembrie, aceştia pregătesc workshop-uri şi ateliere pentru copii şi adulţi, spectacole de lumini, „activităţi şi experienţe magice”, care se vor desfăşura pe suprafaţa cuvei lacului secat.

Evenimentul este finanţat în totalitate din fonduri private, în baza unui contract de închiriere de spaţiu cu Primăria Sectorului 6. Accesul va fi gratuit.

Primarul sectorului, Ciprian Ciucu, a scris pe Facebook că „programul și atracțiile vor fi anunțate în perioada următoare”.

„Va oferi prima experiență din România ce unește magia de festival cu spiritul Crăciunului. A fost fain anul trecut, dar acum ne-am propus să ridicăm ștacheta. Astfel, sper că parcul tematic #WestSideChristmas va deveni cel mai îndrăgit și vizitat loc dedicat sărbătorilor, din țară. Am văzut proiectul, planșa, și tot ce se pregătește. Va fi la un alt nivel”, a mai adăugat edilul.

Ajuns la a doua ediţie, „West Side Christmas” va fi organizat de Untold Universe, creatorul festivalurilor Neversea şi Untold, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE