Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Luminițele de Crăciun din București s-au aprins. Instalații cu aproape 3.000 de becuri LED împodobesc Capitala

Luminiţele de sărbători au fost aprinse, joi seara, în Capitală, aproape 3.000 de instalaţii luminoase împodobind marile bulevarde.

„În această seară, odată cu iluminatul public, (ora 17.00) se aprind luminițele de sărbători în București”, anunță Primăria Capitalei.

Potrivit instituției, aproape 3.000 de instalații luminoase, care utilizează tehnologia LED pentru un consum eficient, vor împodobi zone precum bd. Magheru, Piața Universității, Piața Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii și Piața Presei Libere.

Instalațiile luminoase sunt aceleași din anii trecuți, nu au mai fost cumpărate sau închiriate alte echipamente, se mai arată în comunicat.

Consum eficient în contextul crizei energetice

Pe 19 octombrie, Nicușor Dan anunța că Primăria Capitalei este în căutare de parteneri pentru a suplimenta luminițele de Crăciun. Pe fondul crizei energetice, edilul Capitalei spune are în vedere „numai soluții cu tehnologie LED și cu un consum eficient”.

În luna decembrie a anului trecut, luminitele de Crăciun din București au consumat aproximativ 35.000 kW. În aceeași lună, iluminatul public total din Capitală a consumat 6,9 milioane kW, de două sute de ori mai mult.

Potrivit Infocons11.888.683 lei au achitat în medie Primăriile din Municipiul București pentru iluminatul festiv în perioada 2017-2020.

Cea mai mare suma alocată a fost de 12.900.000 lei (iluminat festiv 2019) de către Primăria Municipiului București, iar cea mai mică a fost de 130.000 lei pentru iluminatul festiv din 2017 de către Primăria Sectorului 1.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE