Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Monetăria Regală a Marii Britanii a lansat o nouă monedă de colecție, dedicată emblematicei trupe The Rolling Stones

Monetăria Regală a Marii Britanii a lansat o nouă monedă de colecție, dedicată emblematicei trupe The Rolling Stones. Noua monedă este a cincea din seria „Legendele muzicii” a Monetăriei Regale. Alte modele au omagiat personalități ale muzicii, precum Queen, Elton John, David Bowie și The Who.

Încă de la înființarea lor în 1962, The Rolling Stones au uimit fanii din întreaga lume cu muzica și spectacolele lor emblematice. O trupă legendară, apreciată de toate generațiile, The Rolling Stones este una din formațiile cu cele mai mari vânzări din istoria muzicii britanice.

„Suntem bucuroși să fim omagiați. Cu atât mai important este faptul că această ediție coincide cu cea de-a 60-a aniversare a noastră”, a spus Liderul trupei, Mick Jagger.

Moneda cu efigia regelui Charles al III-lea, dezvăluită de Monetăria Regală

În luna septembrie și efigia oficială prezentă pe moneda Regelui Charles al III-lea a fost dezvăluită de Monetăria Regală din Marea Britanie, potrivit Agerpres.

Imaginea Regelui va putea fi văzută începând din decembrie pe monedele de 50 de pence pe măsură ce acestea vor intra treptat în circulaţie pentru a răspunde cererii.

Între timp, Monetăria a lansat în octombrie o serie de monede memoriale pentru a comemora viaţa şi moştenirea Reginei Elisabeta a II-a.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE