Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O grupare de hoți a lăsat un oraș fără internet pentru a fura monede de peste 1,5 milioane de euro

Un tezaur de monede celtice, în valoare de peste un milion și jumătate de euro, a fost furat dintr-un muzeu din Germania. În spatele furtului ar putea sta o grupare specializată, susțin polițiștii germani.

Cele 483 de monede furate sunt din aur și datează din secolul al III-lea înainte de Hristos.

Furtul a fost descoperit marți. Hoții ar fi întrerupt conexiunea la telefonie și internet din tot orașul, au intrat în muzeu și au spart vitrina în care se aflau monedele.

Rupert Gebhard, directorul Colecției Arheologice de Stat din Munchen: „Pentru aceste monede, valoarea este de 3 sau 4.000 de euro per bucată. Astfel, valoarea tezaurului ajunge la 1,6 milioane de euro.”

Fapta ar fi fost comisă de membrii unei grupări specializate în furturi de bijuterii

Fapta ar fi fost comisă de membrii unei grupări specializate în furturi de bijuterii, susțin polițiștii, care se tem acum că monedele ar putea fi topite.

Guido Limmer, vicepreședintele Departamentului de Poliție din regiunea Suabia: „Suntem mereu în discuții cu colegii noștri din Berlin și Dresda. Poate vedeți posibile paralele cu furtul de bijuterii din muzeul din Dresda sau cu furtul de la Muzeul Bode. Nu putem afirma că ar exista vreo legătură între aceste cazuri.”

În 2019, mai mulți bărbați au furat din Castelul Dresda o colecție de bijuterii care data din secolul al XVIII-lea. Polițiștii au reținut atunci șase suspecți. Doi dintre ei erau minori când au comis infracțiunea, iar alți doi fuseseră condamnați anterior pentru furtul din Muzeul Bode din Berlin a unei monede de aur de 100 de kilograme.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE