Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Monedă de colecție, în memoria lui George Michael, lansată în Marea Britanie

Marea Britanie a emis o monedă de colecție în memoria lui George Michael. Chipul cântărețului britanic, așa cum apare în clipul melodiei Faith, din 1987, este gravat pe monedă.

Aceasta poate fi cumpărată cu un preț care pornește de la 24 de lire și poate ajunge și la 2.770 de lire sterline, în funcție de metalul din care este făcută.

George Michael este un superstar global

Într-un comunicat, Monetăria Britanică a precizat că George Michael este un superstar global a cărui activitate a inspirat și influențat generații întregi.

"De la debutul său cu Wham! şi până la a deveni unul dintre cei mai bine vânduţi muzicieni solo din toate timpurile, George Michael este un superstar global a cărui activitate a inspirat şi influenţat generaţii întregi prin muzica sa şi stilul său unic", a declarat Rebecca Morgan, director al Serviciului Colecţii din cadrul The Royal Mint.

Noua monedă face parte din seria "Music Legends"

Noua monedă face parte din seria "Music Legends" a Monetăriei Regale Britanice, care include, de asemenea, astfel de obiecte de colecţie dedicate lui David Bowie, Elton John şi formaţiei Queen, va putea fi achiziţionată începând de luni.

Cântărețul și compozitorul s-a născut la Londra, în 1963 și a murit la 53 de ani. A devenit celebru în anii 1980. Moneda dedicată lui face parte din seria „Music Legends.” Alți artiști omagiați sunt David Bowie, Elton John și formația Queen.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE