Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O jacheta care a aparținut lui Michael Jackson s-a vândut cu 286.000 de euro la o licitație

O jachetă iconică din piele albă și neagră purtată de Michael Jackson într-o reclamă la Pepsi din 1984 a fost vândută la o licitație pentru 286.000 de euro.

Reclama Pepsi, în care Jackson și-a recreat cântecul de succes "Billie Jean", este amintită mai ales pentru un incident în care părul lui Jackson a luat foc în timpul unei sesiuni de filmare, lăsându-l cu arsuri grave. El purta o altă jachetă în acel moment, relatează Euronews Culture.

Obiecte de colecție aparținând lui Jackson au fost vândute anterior cu mii de euro, inclusiv o pălărie neagră fedora pe care a purtat-o chiar înainte de a executa pentru prima dată celebrul său dans "moonwalk" în 1983. Aceasta s-a vândut la o licitație pariziană în septembrie pentru 77.640 de euro.

200 de piese de muzică și film, scoase la licitație

Jacheta lui Jackson s-a numărat printre cele peste 200 de piese de muzică și de film vândute, alături de o jachetă a lui George Michael și de o extensie de păr care a aparținut lui Amy Winehouse.

Jacheta La Rocka! purtată de regretatul cântăreț al trupei Wham! în videoclipul "I Knew You Were Waiting (For Me)", alături de Aretha Franklin, a fost vândută pentru 107.400 de euro.

Extensia de păr a artistei Amy Winehouse, purtată în videoclipul din 2007 pentru piesa "You Know I'm No Good" de pe albumul "Back to Black", a fost vândută pentru 21.500 de euro.

În altă parte a licitației, o chitară Gibson care a aparținut lui Angus Young de la AC/DC a rămas nevândută, la fel ca și un tonomat Yellow Submarine Beatles în ediție limitată.

Mark Hochman, directorul departamentului de muzică și postere de la Propstore, a explicat înainte de licitație că aceasta a fost prima dată când multe dintre obiecte au fost puse în vânzare pentru public.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE