Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel mai mare diamant albastru, de 18 carate, scos la licitație. Preț de pornire: 35 de milioane de dolari

Pasionații de bijuterii extrem de scumpe au ocazia să liciteze pentru câteva nestemate rare. Cel mai mare diamant albastru intens, în formă de pară, scos vreodată la licitație, va fi vândut, în curând, la Geneva. Prețul de pornire este de 35 de milioane de dolari.

Diamantul a fost botezat „Albastru Regal”, are aproape 18 carate și este considerat fără cusur.

Max Fawcett, reprezentantul casei de licitații Christie's: „Este cel mai mare diamant albastru viu, de o puritate impecabilă, care e scos la licitație. Are o tăietură în formă de pară, ceea ce înseamnă că forma este complet nemodificată și are o culoare foarte intensă, cea mai mare saturație de culoare dată de Institutul Gemologic din America”.

Prețul pornește de la 35 de milioane de dolari.

Max Fawcett, reprezentantul casei de licitații Christie's: „Va fi cel mai scump diamant vândut vreodată la licitație. E cu adevărat o minune a naturii”.

Casa Christie's va scoate la licitație mai multe bijuterii celebre, cum ar fi și un Rolex, care i-a aparținut actorului american Marlon Brando. Brando i-a dăruit ceasul fiicei sale în 1995. În urmă cu patru ani, accesoriul a fost scos la licitație și vândut cu două milioane de dolari. Acum, cumpărătorul speră să obțină măcar banii investiți.

O altă piesă celebră care a atras deja atenția este un colier din perle cu safire și diamante purtat de actrița britanică Audrey Hepburn în filmul „Vacanță la Roma”. Va fi vândut alături de un portret al actriței, care poartă și semnătura ei. Licitația Christie's la avea loc la Geneva, pe 21 noiembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE